Et forfriskende alternativ til stuvet spinat eller grønkål. Velegnet til både stegte, kogte og grillede retter.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4  personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 500/119
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    Kj/Kcal: 161/38
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 400 g champignoner
  • 500 g frisk spinat
  • ½ l minimælk
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes spinat med champignoner:

  1. Skyl og rens champignonerne, skær dem i skiver, og svits dem på en tør pande.
  2. Tilsæt skyllet, grofthakket spinat, når væden næsten er fordampet fra champignonerne.
  3. Tilsæt det meste af mælken, når spinaten er faldet sammen.
  4. Rør majsstivelsen i resten af mælken, og jævn, til sovsen har den ønskede konsistens.
  5. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!