Sprød rødfisk på hvidkålsbund kunne såmænd lige så godt være sprød rødfisk på rødkål eller spidskål. Det afhænger helt af årstiden og din smag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2131/507
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     338/81
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 600 g rødfisk med skind
  • 800 g hvidkål
  • 4 skalotteløg
  • 3 spsk. jordnødde- eller rapsolie
  • 4 tsk. hakket ingefær
  • 3 bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g gulerødder
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • Revet skal af 1 citron
  • 200 g majs
  • 1 porre
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes sprød rødfisk på hvidkålsbund:

  1. Skær fisken i mindre stykker, og drys dem let med salt, og stil fisken til side i køleskabet, til den skal steges.
  2. Skær kålen i tynde strimler, og læg den i en skål med salt, overhæld med kogende vand, og rør rundt. Lad kålen stå 10 minutter.
  3. Hak skalotteløg, ingefær og bladselleri, og sautér det i 1 tsk. af olien, uden at det tager farve.
  4. Skræl gulerødderne, skær dem i tern, kom dem i retten, og vend det hele sammen et par minutter.
  5. Tilsæt korianderfrø, revet citronskal og bouillon, og kog igennem 2-3 minutter.
  6. Snit porren fint.
  7. Tilsæt majs og fintsnittet porre, varm akkurat igennem, og smag til.
  8. Varm 2 spsk. af olien op på en hed pande, og læg fiskestykkerne i med skindsiden nedad.
  9. Steg 1 minut, tryk dem let ned under bruningen.
  10. Skru ned, og steg videre for lavt blus, til skindsiden er stegt sprød, og kødet begynder at blive fast i kanten.
  11. Skru op ½ minut, vend fisken, skru ned, og lad den stege ½-1 minut på kødsiden.
  12. Hæld vandet fra kålen, dryp godt af, og kom den i en gryde med 2 tsk. olie.
  13. Varm akkurat igennem, og krydr godt.
  14. Anret den sprøde rødfisk oven på kål og grøntsager.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!