Sprød rødfisk på hvidkålsbund kunne såmænd lige så godt være sprød rødfisk på rødkål eller spidskål. Det afhænger helt af årstiden og din smag.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødfisk med skind
  • 800 g hvidkål
  • 4 skalotteløg
  • 3 spsk. jordnødde- eller rapsolie
  • 4 tsk. hakket ingefær
  • 3 bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g gulerødder
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 tsk. hele korianderfrø
  • Revet skal af 1 citron
  • 200 g majs
  • 1 porre
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes sprød rødfisk på hvidkålsbund

  1. Skær fisken i mindre stykker, og drys dem let med salt, og stil fisken til side i køleskabet, til den skal steges.
  2. Skær kålen i tynde strimler, og læg den i en skål med salt, overhæld med kogende vand, og rør rundt. Lad kålen stå 10 minutter.
  3. Hak skalotteløg, ingefær og bladselleri, og sautér det i 1 tsk. af olien, uden at det tager farve.
  4. Skræl gulerødderne, skær dem i tern, kom dem i retten, og vend det hele sammen et par minutter.
  5. Tilsæt korianderfrø, revet citronskal og bouillon, og kog igennem 2-3 minutter.
  6. Snit porren fint.
  7. Tilsæt majs og fintsnittet porre, varm akkurat igennem, og smag til.
  8. Varm 2 spsk. af olien op på en hed pande, og læg fiskestykkerne i med skindsiden nedad.
  9. Steg 1 minut, tryk dem let ned under bruningen.
  10. Skru ned, og steg videre for lavt blus, til skindsiden er stegt sprød, og kødet begynder at blive fast i kanten.
  11. Skru op ½ minut, vend fisken, skru ned, og lad den stege ½-1 minut på kødsiden.
  12. Hæld vandet fra kålen, dryp godt af, og kom den i en gryde med 2 tsk. olie.
  13. Varm akkurat igennem, og krydr godt.
  14. Anret den sprøde rødfisk oven på kål og grøntsager.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2131/507
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    338/81
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med bladselleri

Verdens bedste lasagne

Verdens bedste lasagne

Stjerneskud med et tvist

Stjerneskud med et tvist

Bankekød med indisk touch

Bankekød med indisk touch

Suppe med svinekød og kikærter

Suppe med svinekød og kikærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Sprød rødfisk på hvidkålsbund
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)