Skøn, skøn ret med andebryst. Selvom jeg synes, det er synd, at and mest nydes til jul og mortensaften, så er det nu sjældent jeg steger en hel and en sommerdag. Men andebryst, det kan sagtens overkommes på en hverdag i løbet ad sommeren – eller en hvilken som helst anden årstid.

Personer

Minutter

Til denne ret har vi valgt at købe en færdiglavet rødvinssauce. Du kan naturligvis også lave din helt egen hjemmelavede til dette lækre, hjemmelavede andebryst. En rødvinssauce er ikke svær selv at lave selv, men det er alligevel hurtigere at varme den færdiglavede.

Du kan finde opskriften på en hjemmelavet rødvinssauce her. Den er ikke fedtfattig, men du skal jo heller ikke spise dig mæt i saucen alene.

Vil du gå all in, så har vi også en opskrift på fedtfattig rødvinssauce, du kan muntre dig med.

Ingredienser

  • 1 andebryst
  • 150 g østershatte
  • 150 g champignoner
  • ¾  bundt forårsløg
  • ¾ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2½ dl rødvinssauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 450 g kartofler – gerne nye

Sådan tilberedes andebryst med rødvinssauce og svampe

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær fedtsiden på dit andebryst i rudemønster med en skarp kniv.
  3. Steg dit andebryst med skindsiden nedad på en tør pande, til fedtet er smeltet af, og skindet er gyldent, ca. 10-12 minutter.
  4. Vend kødet, og fortsæt stegningen ca. 15 minutter – afhængig af kødets tykkelse. Lav et snit med en spids kniv på den tykkeste del af kødet. Kødsaften må ikke være rød, men skal være klar.
  5. Tag kødet af panden, drys med salt, læg stanniol over, og lad det hvile i ca. 15 minutter.
  6. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
  7. Rens, og skyl forårsløgene.
  8. Kom margarinen på panden, rist løg og svampe.
  9. Varm rødvinssaucen.
  10. Skær det stegte andebryst i tynde skiver, og servér det med svampe og løg, kartofler og sauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1853/441
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     430/102
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med rødvinssauce

Rødvinssauce
Krydrede farsruller med rødvinssauce
Steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce
Medisterpølse med kartoffelbåde og grønt

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Andebryst med rødvinssauce og svampe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)