Nej, det er ikke en dessert, men det er en lækker, cremet ret. Nem at lave. Pynt den evt. med lidt mere grønt for øjets skyld.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2058/490
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     635/152
    Protein: 6 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 1 kg græskar
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt. salvie
  • 300 g pasta – f.eks. penne
  • 200 g ricotta
  • 50 g parmesan
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pasta med ricotta, parmesan og stegt græskar:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  2. Tag bladene fra salvien.
  3. Hak hvidløget.
  4. Fjern skræl og kerner fra græskarret, og skær græskarret i stykker på ca. 3 x 3 cm.
  5. Steg græskartern på en pande i olivenolien sammen med hvidløg og salvie i ca. 10 minutter.
  6. Vend pasta og ricotta sammen.
  7. Drys med høvlet parmesan.

Hvad er ricotta

Nej, ricotta er ikke en ost. Ricotta er et restprodukt af ost. Ricotta er lavet på valle, der bliver til overs, når man laver ost, og det har et lavt fedtindhold i forhold til ost. Den har en let sødlig smag, men ikke dominerende. Derfor egner den sig godt til både desserter og i det salte køkken.

I fordums tider skulle man efter sigende have æltet ricotta sammen med mel og brugt det som gær til brødbagning.

Dommen: 

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!