Bygotto er en risotto kogt på perlebyg i stedet for på ris. Det er som sådan ingen forskel på tilberedningen. Nemt, men kræver lidt tålmodighed og kan varieres i det uendelige.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1898/452
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 59 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 290/69
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1½ l varm vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 250 g champignoner
  • 200 g svampe (f.eks. frossen svampemix)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 300 g perlebyg
  • 1½ dl hvidvin
  • Frisk persille
  • Lidt citronsaft
  • 25 g stegemargarine
  • 40 g revet parmesan
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes svampebygotto:

  1. Hak bladselleri og løg fint.
  2. Kog 1½ l vand op i elkedlen, hæld det op i en skål og put bouillonterningerne i.
  3. Varm olien op i en sauterpande, og svits løg og selleri ved svag varme i mindst 10 minutter.
  4. Hak svampene, undtage en lille håndfuld til tilbehør.
  5. Skru op for varmen, tilsæt byg og rør rundt.
  6. Hæld hvidvinen i, og rør, indtil byggen har suget al væden op.
  7. Tilsæt de hakkede svampe, lidt salt og lidt bouillon.
  8. Skru ned for varmen, og bliv ved med at hælde bouillon i og røre. Det er vigtigt, at bouillonen får lov at koge ind, før du tilsætter den næste.
  9. Forsæt med dette indtil byggen er blød, men stadig har bid. Det tager ca. 30-45 minutter.
  10. Imens steges de hele svampe på en pande med lidt salt.
  11. Tag bygottoen af varmen, smag den til med salt og peber, og rør det meste af parmesanen og al margarine i. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis bygottoen bliver for tør. Den skal være lækker cremet.
  12. Læg låg over, og lad bygottoen hvile i et par minutter.
  13. Vend den friskhakkede persille i, og servér bygottoen med de ristede svampe og mere friskrevet/-høvlet parmesan.

Dommen:

Benny:  4 point og 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point og 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point og 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!