En masse grøntsager, en smule mager bacon, fuldkornspasta og en let flødeost. Det smager himmelsk. Alt med ost smager himmelsk, det kan man ikke komme uden om. Flødeost med eller uden smag giver en lækker, cremet smag.

Personer

Minutter

Pasta er en ingrediens, som suuuger smag til sig. Det ved italierne. Det er derfor, de altid koger pastaen kun lige netop nok og afslutter med at vende den i saucen, der skal serveres til. Så kan den nå at suge al den herlige smag til sig, inden den bliver serveret. Det ved du også nu. Pasta skal ikke serveres til, pasta skal i saucen.

Ingredienser

  • 300 g fuldkornspenne
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 2 røde peberfrugter – eller 1-1½, hvis de er meget store (ca. 230 g i alt, renset vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g kalkunbacon
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2½ spsk. flødeost naturel, light
  • 2-3 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 knsp. sukker
  • Salt

Sådan tilberedes pastapenne med grøntsager og flødeost

  1. Kog pastapennene efter anvisningen på posen.
  2. Pil, og hak løget.
  3. Skær porrerne i ringe.
  4. Skær peberfrugterne i tern.
  5. Riv hvidløgsfeddene.
  6. Skær baconen i strimler.
  7. Rist baconstrimlerne i olien.
  8. Tilsæt løg, porrer, hvildøg og timian, og rist indtil porrerne er klare i farven.
  9. Tilsæt peberfrugterne, og rist videre i et par minutter.
  10. Tilsæt osten, og lad den smelte ved svag varme.
  11. Smag til med salt, citronsaft og sukker.
  12. Vend pastaen i.
  13. Nu er pastapenne med grøntsager og flødeost parat til at blive serveret.
  14. Pynt evt. med lidt frisk timian.

Velbekomme!

Udelad kalkunbaconen, hvis du har vegetarer til middag. Evt. kan du komme lidt vegansk chorizopølse i i stedet, men den er noget mere fed end kalkunbaconen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1687/402
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     620/148
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 22 g