Peberbøf serveret på spyd. Det gør naturligvis ikke noget ved smagen, men vi spiser jo også med øjnene, så det er en sjov ide og en indbydende måde at servere dem på. Og lækkert tilbehør som tomatbearnaise og saltkartofler er skam helle ikke dårligt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • ¾ kg små kartofler
  • 150 g groft salt
  • 7½ dl vand
  • 35 g stegemargarine
  • 1 løg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 brev bearnaisepulver
  • 2½ dl minimælk
  • 400 g mager oksefars
  • 1 tsk. friskkværnet honningpeber
  • Bredbladet persille

Tilbehør

  • 600 g ærter

Sådan tilberedes peberbøf med tomatbearnaise og saltkartofler

  1. Skrub kartoflerne.
  2. Bring vand og salt i kog i en gryde, og rør til saltet er opløst.
  3. Tilsæt kartoflerne, og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12-15 minutter, til de er lige netop møre.
  4. Pil løget, og hak det groft.
  5. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
  6. Tænd ovnen på 150 grader.
  7. Form 12 små peberbøffer af oksekødet. Vend dem i peberen, og drys med salt.
  8. Hæld vandet fra kartoflerne, og fordel dem på en plade med bagepapir.
  9. Sæt kartoflerne i ovnen i ca. 15 minutter.
  10. Lad 25 g stegemargarine blive gylden i en pande, og steg bøfferne i ca. 5-8 minutter – vend dem af og til.
  11. Skyl den bredbladede persille.
  12. Stik peberbøfferne på spyd med bredbladet persille imellem.
  13. Pak dem ind i stanniol, for at holde dem varme.
  14. Kog ærterne i letsaltet vand i et par minutter. Hæld vandet fra.
  15. Lad de sidste 10 g stegemargarine blive gylden på stegepanden.
  16. Svits løgene i ca. 2 minutter.
  17. Pisk bearnaisepulver og mælk sammen i en gryde, og kog det op. Rør ofte.
  18. Svits tomaterne sammen med løgene i yderligere ca. 1 minut.
  19. Hæld tomater og løg over i bearnaisesaucen, når denne har kogt ca. 1 minut, tilsæt salt og peber, og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, bøfferne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2077/495
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    270/65
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med bredbladet persille

Hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat

Hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel

Gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel

Værtens kalverullesteg med chilikartofler og sprødstegte grøntsager

Værtens kalverullesteg med chilikartofler og sprødstegte grøntsager

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Peberbøf med tomatbearnaise og saltkartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)