Mange forbinder kanel med jul og kager, men kanel kan sagtens bruges i varme retter hele året, det gør de i mange sydlandske lande. Vi har her tilsat det i denne velsmagende pastaret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2677/637
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
     53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     467/112
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 300 g pasta, vi brugte trefarvede skruer
  • 10 g smør
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g oksefars
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk. kanel
  • 4 spsk. mel
  • 8 dl minimælk
  • 100 g revet, mager ost
  • 1 dl grofthakkede basilikumblade
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pastaret med kanel:

  1. Kog pastaen i letsaltet vand, til den er mør uden at være blød.
  2. Lad den dryppe af i et dørslag.
  3. Hak imens løg og hvidløg.
  4. Tænd ovnen på 225° C.
  5. Lad smørret smelte – uden at brune – i en sauterpande
  6. Svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
  7. Tilsæt farsen, og svits i yderligere ca. et papr minitter, til farsen skifter farve.
  8. Tilsæt tomater, kanel og lidt salt og peber, og kog ved svag varme under låg i ca. 5 minutter.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Bland mel og 4 spsk. af mælken i en tykbundet gryde.
  11. Rør resten af mælken i, og bring det i kog under omrøring.
  12. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minutter.
  13. Tilsæt revet ost, salt og peber, og lad osten smelte under omrøring.
  14. Kom basilikum i, og smag saucen til.
  15. Hæld den kogte pasta i et smurt ovnfast fad.
  16. Fordel herefter kødsauce over pastaen og dernæst ostesaucen.
  17. Sæt det færdige pastaret i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden.
  18. Lad det varme pastaret hvile tildækket i ca. 10 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!