Det er måske store ord – men sande 🙂 Til gengæld skal du have god tid, for det tager hele dagen at tilberede den. Du skal også have et godt overblik, for der er mange ingredienser og mange punkter – en rigtig italiensk mama-ret 🙂

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 7 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3453/822
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     46 %
    Kulhydrat: 29 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    550/132
    Protein: 8 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser til lasagneplader:

  • 6 dl hvedemel
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • evt. ca. ⅓ dl lunkent vand

Ingredienser til kødsauce:

  • 2 løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • ½ broccoli
  • 500 g kød (kalveinderlår, svinekotelet og salsiccia-pølse)
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ spsk. tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 400 g flåede tomater fra dåse
  • 1 l tomatsauce
  • Salt

Ingredienser til lasagnen i øvrigt:

  • 400 g pecorino romano
  • 300 g ricotta
  • 300 g mozzarella (kugler)

Tilbehør:

  •  4 dl blandet salat efter eget valg
  • 500 g cherrytomater
  • 100 g salattern (feta)

Sådan tilberedes verdens bedste lasagne:

  1. Start med kødsaucen.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Riv gulerod og bladselleri.
  4. Del broccolien i meget små buketter.
  5. Skær inderlår i tern på ca. 4 x 4 cm.
  6. Tag skindet af salsiccia-pølsen, og smuldr den.
  7. Varm olien (gem lidt til kogning af pastaen) op i en stor, tykbundet gryde.
  8. Svits løgene bløde i olien.
  9. Tilsæt derefter kødstykkerne og pølsen lidt ad gangen, og brun dem på alle sider.
  10. Tilsæt hvidløg, gulerødder, broccoli og bladselleri.
  11. Tilsæt tomatpuré og rødvin, og lad vinen koge ind.
  12. Pres de flåede tomater gennem en sigte.
  13. Tilsæt de flåede, siede tomater og tomatsaucen lidt ad gangen, og lad det hele simre for svag varme.
  14. Tilsæt salt.
  15. Når alle de siede tomater og tomatsaucen er tilsat, skal saucen koge for svag varme i ca. 5 timer.
  16. Efter en time, når saucen begynder at blive tyk, begynder det at sprøjte. Tilsæt vand eller vin, hvis det ser ud til at koge tørt.
  17. Det er vigtigt at røre ofte rundt i gryden.
  18. Kødet skal opløses helt.
  19. Tilbered imens pastaen.
  20. Hæld melet op i en pyramide på køkkenbordet.
  21. Lav en fordybning i midten, og læg æg og salt i den.
  22. Ælt æggene ind i melet til en glat og smidig dej.
  23. Tilsæt lidt lunkent vand, hvis den bliver for tør.
  24. Dæk dejen med et viskestykke eller plastfolie, så den ikke tørrer.
  25. Lad den hvile en time.
  26. Tag et stykke af dejen, så stort som en knytnæve, og kør det gennem pastamaskinen flere gange. Fold dejen tredobbelt mellem hver gang. Rul dejen tyndere og tyndere. Slut på den næsttyndeste udrulning. Dejstrimlerne skal være lige så brede som pastamaskinen og ca. 12 cm lange.
  27. Læg dem på et viskestykke, og lad dem tørre i ca. 3 timer.
  28. Fjern evt. ben fra koteletterne, når kødsaucen har kogt længe nok.
  29. Smag til saucen med salt.
  30. Hæld ricottaen i en skål, og tilsæt et par spiseskefulde kødsauce.
  31. Rør med en gaffel, til det bliver en glat, tyk pasta.
  32. Skær mozzarellaen i ca. 5 mm tykke skiver.
  33. Kog nogle pastaplader ad gangen i saltet vand. Læg ikke for mange plader i ad gangen, for så klistrer de let sammen.
  34. Tilsæt lidt olie for at undgå, at de klistrer sammen.
  35. Tag em op med en hulske, når de er al dente efter ca. 1½ minut.
  36. Læg dem på et fugtigt viskestykke.
  37. Fortsæt, til alle pastaplader er kogte.
  38. Tænd ovnen på 200° C.
  39. Dæk bunden i et ovnfast fad, der rummer ca. 4-5 liter med kødsauce.
  40. Dæk derefter med et lag pastaplader.
  41. Bred et tyndt lag af ricottablandingen over pastaen.
  42. Læg nogle skiver mozzarella på, og derefter lidt mere kødsauce.
  43. Drys revet peccorino over, og dæk med pastaplader.
  44. Gentag proceduren, til alle ingredienser er brugt.
  45. Afslut lasagnen med et lag kødsovs dækket af revet peccorino.
  46. Gratinér i ovnen i ca. 40-50 minutter.
  47. Lad lasagnen hvile i 10 minutter inden den serveres.
  48. Snit salaten, og skær tomaterne i halve.
  49. Bland salat, tomater og salattern i en skål, og serv´r det til lasagnen.

Dommen:

Natascha:5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip:5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!