Fransk løgsuppe hedder fransk løgsuppe fordi … Jeg ved det faktisk ikke. Der er ikke nogen af ingredienserne, der er decideret franske – måske brødet (landbrød), men landbrød er jo noget, du finder under alle sydlige himmelstrøg. Italiensk landbrød, græsk landbrød, og ja, okay fransk landbrød. Så er der osten, men nej, emmentaler er fra Schweiz!

Personer

Minutter

Nå men fransk eller ej. Den smager skønt. Du kan finde andre løgsupper her på siden. En gratineret løgsuppe og en løgsuppe med gratineret brød til, den franske her har lidt af begge dele, den får nemlig et stykket brød flydende på toppen med ost ovenpå, som bliver gratineret.

Suppen smager som sagt skønt, og af en eller anden grund kommer du også sådan lidt i fransk stemning, når du laver den.

Bon appétit!

Ingredienser

  • 500 g løg – ganske almindelige løg
  • 15 g smør – ganske almindeligt smør
  • ½ tsk. sukker – ganske almin… arh, okay, du har fattet den
  • 4 tsk. hvedemel
  • 9 dl vand
  • 2 oksebouillonterninger
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 lille skvæt cognac
  • 4 skiver landbrød
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. revet emmentaler
  • Lidt friske timianblade
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fransk løgsuppe

  1. Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og græd!
  2. Kom smørret i suppegryden, og svits løgene ved svag varme i ca. 10 minutter, til de er gennemsigtige.
  3. Strø et nip salt og sukkeret over, skru en anelse op for varmen, og læg låg på gryden.
  4. Lad løgene stå og simre i ca. 20 minutters tid. Rør i dem af og til, så de ikke brænder på.
  5. Drys mel over, og rør det sammen med løgene.
  6. Tilsæt vand, bouillonterninger og hvidvin, læg låg på, og lad den franske landsuppe simre i en halv times tid – skum om nødvendigt suppen.
  7. Kom timianblade i (gem lidt til pynt), og smag suppen til med cognac, salt og peber.

Sådan tilberedes brødene til franks løgsuppe

Imens suppen koger, kan du gøre brødene klar.

  1. Stans runde skiver ud af brødskiverne i en størrelse, der passer, så de kan gå ned i dine serveringsskåle – du kan også skære efter et glas, hvis du ikke har en udstanser, der passer i størrelsen.
  2. Rist skiverne på den ene side, til det er helt brunt og tørt.
  3. Pil hvidløgsfeddet, og gnid det hen over brødets ru overflade.
  4. Rist nu brødet på den anden side, og giv det efterfølgende samme behandling.

Lav suppen færdig

  1. Varm ovnen op til 225° C.
  2. Hæld suppen i portionsskåle, og læg en skive brød ned i hver skål.
  3. Drys med revet emmentaler, og sæt skålene i ovnen, til osten er smeltet.
  4. Pynt med et lille drys timianblade.

 

 

Der findes et hav af gode råd, til hvordan du undgår at græde, når du ordner løg.

  • Tyg på en tændstik
  • Tag dykker briller på
  • Luk øjnene
  • Skyl løg, skærebræt og kniv i koldt vand, inden du går i gang
  • Undlad at skære roden af før til sidst
  • Frys løget ned ½ time inden, du skærer det

Det hjælper ikke. Det er en kemisk reaktion. Nogle molekyler der, når de går i forbindelse med luften, får vores tårekanaler på overarbejde.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     938/223
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     220/53
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter på supper

Stegt kalvelever med selleri

Grønkålssuppe med kartofler

Leverpostej

Karrysuppe med kylling og nudler

Rødvinsmarineret, stegt lever

Kartoffelsuppe med porrer

Andeleverpostej

Andeleverpostej


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fransk løgsuppe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)