One pot pasta med kylling er en forholdsvis ny ret. Altså ikke selve retten, og egentlig heller ikke konceptet, kun navnet – one pot. Vi har hugget det fra over there, selvfølgelig, hvad ellers?! Men one pot betyder jo bare noget så dansk som alt-i-én-gryde … eller pande.

Personer

Minutter

Men det er da helt klart et tyveri af de bedre, for det er da væsentligt kortere at sige/skrive ’one pot pasta med kylling’ end ’alt i én gryde med pasta og kylling’.

Men et nyt koncept er det altså ikke. Skipperlabskovs er et udmærket eksempel på en one pot – skipper one pot, eller måske one pot potatoes med okse. Ligeledes er mange indiske retter og supper også eksempler på one pot opskrifter.

Ingredienser til one pot pasta med kylling

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 3-4 ansjoser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. kapers
  • 8 sorte oliven
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 flaske mosede tomater – ca. 700 g
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 300 g fuldkorsspaghetti
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes one pot pasta med kylling

  1. Fjern overflødigt fedt, brusk og andre urenheder fra kyllingebrystfileterne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm.
  2. Dup ansjoserne med lidt køkkenrulle, så det meste af olien fjernes.
  3. Hak ansjoserne groft.
  4. Pil løg og hvidløg, skær løget i små tern, og hak hvidløget fint.
  5. Skyl cherrytomaterne, og lad kapers og oliven dryppe af i en sigte.
  6. Varm olien op i en sauterpande eller i en wok.
  7. Svits ansjoser, løg og hvidløg, til ansjoserne er smeltet.
  8. Tilsæt kyllingeternene, og lad det hele svitse, til kødet har taget farve.
  9. Tilsæt tomaterne (hele), kapers, oliven og de mosede tomater, og bland det hele grundigt sammen.
  10. Tilsæt rødvin og vand, og bring retten i kog.
  11. Tilsæt spaghetti – sørg for, at de alle kommer godt ned i væden – bring igen retten i kog, og skru herefter ned for varmen til medium varme.
  12. Lad det hele koge uden låg, til pastaen er al dente – det varer ca. 10 minutter.
  13. Skyl imens den bredbladede persille, og lad den dryppe af i et dørslag.
  14. Hak persillen groft. Er der grove stilke, kan de enten hakkes meget fint og bruges til grønt drys, eller de kan gemmes til bouillon eller urtesalt.
  15. Smag retten til med salt og peber, når pastaen er al dente.
  16. Når retten er færdig tages panden/wokken med one pot pasta med kylling af varmen og drysses med den friske, grønne persille og serveres straks i panden eller wokken.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2410/574
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     385/92
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre one pot opskrifter – alt i én gryde

One pot-kylling

One pot-kylling

Skpperlabskovs

Skpperlabskovs

Grøntsagsgryde med kokosmælk

Grøntsagsgryde med kokosmælk

Oksekød i mørkt øl

Oksekød i mørkt øl


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
One pot past med kylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)