Billigt, velsmagende urtesalt. Brug hvad du har af krydderurter, toppen af grøntsager sammen med lidt lime- eller citronskal og salt.

  • Kategori: Tilbehør
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 39/9
    Protein: < 1 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 1 g

Ingredienser:

  • Krydderurter eller toppen fra grøntsager – vi har her brugt 3 porretoppe
  • Økologisk lime- eller citronskal – vi har her brugt skallen af ½ lime (ikke det hvide)
  • Salt – vi bruger fint sydesalt, men andet salt kan sagtens anvendes. Beregn 100 g salt pr. 1 dl hakket grønt

Sådan tilberedes urtesalt:

  1. Tænd ovnen på 100° C.
  2. Skyl porretoppe og lime, tør det, og hak det i en minihakker.
  3. Bland med saltet – hvis du bruger groft salt, så put det med en tur i hakkeren.
  4. Bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt det i ovnen i 1 time til 1½, til det er helt tørt. Vend af og til.
  6. Lad det køle af, og hæld det på glas eller i dåse.
  7. Det kan holde uendeligt og smager godt i de fleste retter eller på en æggemad.

God fornøjelse og velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!