One pot-kylling og andre one pot-retter – du kender måske allerede one pot-pasta – er bare noget af det bedste. Det er alt i én gryde (du sparer opvask), de er nemme at lave, de passer sig selv, og de smager godt. 

Personer

Minutter

One pot-retter er ikke nødvendigvis hurtigt færdige, men når først du lige har hakket og svitset, så skal de bare stå og simre, til de er færdige. Det er da nemt. Min opskrift på one pot-kylling er med brune ris og hele kyllingelår, så den tager en times tid at tilberede.

One pot-kylling er en mættende ret, så derfor er der stor sandsynlighed for, at der bliver noget tilovers. Retten kan varmes dagen efter – evt. i wokken – eller du kan fjerne kødet fra benene og bruge retten i en tærte eller som fyld i tarteletter ved først at varme retten op i et par deciliter bechamelsovs – eller mere eller mindre afhængig af, hvor stor en portion one pot-kylling du har tilovers.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter eller ca. 250 g kogte kikærter – jeg bruger dem på dåse, det er nemmere og hurtigere
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 store gulerødder – ca. 350 g
  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. garam masala
  • 250 g brune ris
  • 7 dl hønsebouillon – evt. terning og kogende vand
  • 1 bdt. frisk mynte
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes one pot-kylling

  1. Tænd ovnen på 200° C varmluft.
  2. Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i brede stykker – sådan en 4-5 cm i længden.
  5. Drys kyllingelårene med salt og peber.
  6. Svits dem på alle sider i olien, så de får en gylden farve. Brug en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
  7. Tag kyllingelårene op af gryden og svits løg og hvidløg, til de bliver klare – de skal ikke tage farve.
  8. Tilsæt gulerødderne sammen med halvdelen af garam masalaen, og rør rundt.
  9. Skyl, og tilsæt risene sammen med resten af garam masalaen, rør rundt, og lad det hele svitse et par minutter eller tre.
  10. Tilsæt kikærterne, og læg kyllingelårene oven på det øvrige indhold.
  11. Hæld hønsebouillonen ved, og læg låg på.
  12. Sæt gryden i ovnen i 40-45 minutter, eller til risene har absorberet al væden.
  13. Pynt med mynte, og så er maden færdig.

Hvis du ønsker en mere ”klistret” konsistens, end brune ris giver, kan du bruge basmatiris i stedet for. De mætter ikke helt så godt, så du skal bruge 50-100 g mere.

De er lidt hurtigere at tilberede, men de er ikke helt lige så sunde med hensyn til vitaminer som de brune ris. Til gengæld er der en anelse færre kalorier og fedt i pr. 100 g. Så regnestykket går i sidste ende mere eller mindre lige op. Se min store risguide, og bliv klogere på forskellen på ris.

En one pot-ret er perfekt, hvis du har et par slatne grøntsager liggende i køleskabet eller grøntsagskurven. Du udskifter simpelthen bare gulerødderne – eller en del af dem – med pastinakken, squashen, broccolien eller hvad du nu har liggende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2144/511
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     585/140
    Protein: 8 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre retter med kylling

Gryderet med butterbeans, kidneybønner og kylling

Gryderet med butterbeans, kidneybønner og kylling

Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

Kyllingesalat med lakridssirup og ananas

Kyllingesalat med lakridssirup og ananas

Citronkylling

Citronkylling


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
One pot-kylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1.51star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)