Det tager tid at lave skipperlabskovs, men det er det værd, og det meste af tiden passer det sig selv.

Personer

Minutter

Husk ikke at hælde for meget vand ved, så hellere spæde lidt til undervejs hvis det skulle fordampe. For hvis der er for meget vand ved, bliver retten noget værre sjask – og det hedder jo ikke skippersuppe!

Ingredienser

  • 800 g oksebov
  • 2 store løg
  • 3 laurbærblade
  • 2 kg melede kartofler – f.eks. bagekartofler
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 8 skiver groft rugbrød
  • 16-24 skiver syltede rødbeder – afhængig af størrelse
  • Purløg

Sådan tilberedes skipperlabskovs

  1. Put et par håndfulde salt i koldt vand, og læg kødet i. Kødet skal være dækket af vand og stå koldt ca. 1 døgn.
  2. Skyl kødet, og kom det i en gryde, og dæk med koldt vand.
  3. Kog op, og skum for urenheder med en hulske.
  4. Tag gryden af, når kødet har kogt 1 time, lad det hele stå koldt, til fedtet er stivnet på overfladen, så fedtlaget nemt kan fjernes.
  5. Skær kødet i store tern, og skær evt. synligt fedt fra, og læg kødet tilbage i gryden.
  6. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Pil løgene, og hak dem fint.
  8. Kom kartofler, løg og laurbærblade i gryden.
  9. Hæld suppen (den kødet blev kogt i) ved, kartoflerne skal være lige knap dækket.
  10. Lad din skipperlabskovs koge, til kartoflerne er kogt godt ud (ca. 1 time).
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Servér den varme skipperlabskovs med groft rugbrød, rødbeder og masser af klippet purløg.

Før du går i gang

Husk at lægge kødet i saltlage dagen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 2 timer og 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2004/477
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    349/83
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med purløg

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Spareribs med kartoffelsalat

Spareribs med kartoffelsalat

Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot

Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Kyllingesalat i rugbrødsfriller

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skipperlabskovs
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)