Bulgurspinat kan også serveres alene som en let ret på en lun sommerdag, hvor man ikke har brug for tung, fed mad – så vil der være mad nok til 3 personer. Servér i så fald et stykke groft brød eller en bolle til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja, mørbradbøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1682/400
Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 568/135
Protein: 10 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 2 svinemørbrader
- 4 dl bulgur
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 500 g grønne asparges
- 250 g cherrytomater
- ½-1 rødløg
- 200 g spinat (gerne småbladet)
- 2 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- ½ fed hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes mørbradbøffer med bulgurspinat:
- Kog bulguren i nogle minutter i grøntsagsbouillonen.
- Lad den trække i 10 minutter, før evt. væde hældes fra.
- Skær sener, hinder og fedt af mørbraderne.
- Skær hver mørbrad ud i 4-5 stykker.
- Stil stykkerne på højkant, og bank dem med håndroden.
- Brun og steg bøfferne på en pande uden fedtstof – evt. grillpanden.
- Krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile 3-4 minutter.
- Skyl aspargesene, skær den nederste, træede del af, og kog aspargesene i ca. 3 minutter i letsaltet vand.
- Skyl og halver cherrytomaterne.
- Pil og hak rødløget fint.
- Skyl og hak spinaten groft.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Pres den halve citron, og knus hvidløget.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, salt, peber og hvidløg.
- Hæld dressingen over salaten.
Dommen:
Filip:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Kog bulgur i bouillon.
- Skær bøfferne ud.
- Steg bøfferne på en grillpande.
- Find grøntsagerne frem.
- Halver tomaterne.
- Skyl spinaten.
- Hak løget.
- Rør en dressing.
- Bland ingredienserne til bulgurspinaten.