- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2574/613 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 343/82
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 1 kg melede kartofler
- 1 dl minimælk
- 20 g stegemargarine
- 1 rød chilipeber
- 6 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 3 små fed hvidløg
- 400 g mager oksefars
- ½ l rødvinssauce – gerne hjemmelavet
- ½ tsk. sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 200 g kogte eller dampede grønsager, f.eks. grønne bønner og porrer
Sådan tilberedes cottage pie:
- Tilbered rødvinssaucen, hvis den skal være hjemmelavet.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i vand uden tilsat salt.
- Riv gulerødderne groft, skær hvidløgene i tynde skiver og skær peberfrugterne i små tern.
- Lad halvdelen af margarinen blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits gulerødder, peberfrugter og hvidløg i ca. 3 minutter.
- Tag grønsagerne op, og varm resten af margarinen.
- Svits kødet i ca. 3 minutter. til det smuldrer og skifter farve.
- Kom grønsagerne tilbage i panden sammen med rødvinssaucen.
- Varm kødsaucen igennem, og smag til med sukker, salt og peber.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og damp kartoflerne tørre.
- Hak chilipeberen fint (der skal bruges ca. 1 spsk.).
- Mos kartoflerne meget groft, f.eks. med en grydeske, sammen med mælk, margarine og chilipeber.
- Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
- Kom kødsaucen i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm).
- Fordel forsigtigt kartoffelmosen på saucen – lad ca. 2 cm være fri langs kanten af fadet.
- Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 25 minutter.
Dommen:
Samlet:
- Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
- Riv gulerødderne groft.
- Skær hvidløgene i tynde skiver.
- Skær peberfrugterne i tern.
- Svits grøntsagerne på panden.
- Svits farsen på panden.
- Kom grøntsagerne tilbage på panden.
- Rør rundt.
- Tilsæt rødvinssaucen.
- Smag til med sukker, salt og peber.
- Hak chilipeberen fint.
- Mos kartoflerne sammen med mælk, margarine og chili.
- Hæld farsen i et ovnfast fad, og læg kartoffelmosen oven på.
- Servér med grøntsager.
Trackbacks / Pingbacks