Mums, hvor lækkert. Og egentlig ret hurtigt at lave – kartoflerne er det, der tager længst tid – men der skal mange bolde i luften på én gang.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1936/461
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     45 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     287/68
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g skærisingfilet
  • 1 bdt. dild
  • 1 økologisk citron
  • 2 dl vand
  • 1 fiskebouillonterning
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 4 %
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olie + olie til stegning af fisken
  • 1 spidskål
  • 250 g cherrytomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes skærising med stegt spidskål og fiskesauce:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Skær halvdelen af skalotteløget i tern.
  3. Kom det i en lille gryde sammen med hvidvinen, og lad det koge ind, til hvidvinen er næsten væk.
  4. Tilsæt vand, fiskebouillonterning og fløde, og kog igen ind, denne gang til det halve.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Halvér cherrytomaterne, og tilsæt dem ca. 1 minut, inden servering, så de bliver lunet lidt.
  7. Hak resten af skalotteløget fint, og skær spidskålen i strimler.
  8. Svits løg og spidskål på en pande i olien i ca. 5 minutter. Tilsæt hakket dild.
  9. Smag til med revet citronskal samt salt og peber.
  10. Fold fiskefileterne på langs, krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!