Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen, at vi her i familien er glade for fisk – lige med undtagelse af en enkelt teenager – så her kommer endnu en opskrift – mørksej med salat og ristet brød.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g mørksejfilet
- 3 spsk. rugmel
- 5 spsk. olie
- 4 tynde skiver hvidt brød – vi brugte hjemmebagt franskbrød med birkes
- 115 g rucolasalat
- 2½ spsk. basilikumblade
- 2½ spsk. grofthakket, bredbladet persille
- 200 g champignoner
- 4 skalotteløg
- 3/4 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 1/4 dl A38, naturel, 0,1 %
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g nye kartofler
Sådan tilberedes mørksej med salat og ristet brød
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Pensl brødet med 2-3 spsk. olie, og krydr med salt og peber.
- Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Skyl champignonerne, fjern rødder og jord, og skær champignonerne i tynde skiver.
- Skyl rucolasalaten, hak den groft, og bland den med basilikum, persille og champignonskiver.
- Hak skalotteløgene fint.
- Rør en dressing af yoghurt, A38 og løg, salt og peber.
- Vend dressingen i salaten.
- Skær fisken i mindre stykker.
- Krydr med salt og peber, og vend fisken i rugmelet.
- Steg fisken i resten af olie på en pande i ca. 5-6 minutter – til de er gyldne og gennemstegte.
- Skær eller knæk det ristede brød i kvarte, og servér dem sammen med kartofler og salat til fisken.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2556/609 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 499/119
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Mørksej med salat og ristet brød
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on