Braiseret mørksej kan smager lækkert. Du kan godt bruge en anden fisk end mørksej, men den skal helst være lidt fast i kødet, da det ellers bliver til “plukfisk”. En lækker, let og frisk ret.

Da retten bortset fra 50 g stegemargarine kun er fremstillet af lutter fedtfattige og lækre sager er retten naturligvis fedtfattig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1607/383
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 314/75
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 750 g mørksej
  • 1 citron
  • 50 g sukker
  • 200 g knoldselleri
  • 1 bdt. persille
  • 50 g margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 250 g grønne asparges

Sådan tilberedes braiseret mørksej med citronsauce:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
  2. Stik huller i citronen med en strikkepind, og kog citronen med sukker, 100 g salt og så meget vand at det dækker. Kog for fuldt blus til citronen er så blød, at den kan trykkes sammen.
  3. Del citronen i to, fjern kødet, og skær citronskallen i grove tern.
  4. Tænd ovnen på 180° C.
  5. Skær sellerien i tern, og steg den i lidt af margarinen i en støbejernsgryde – eller andet, der kan tåle at komme i ovnen.
  6. Rens, og ordn fisken, og skær den i mindre stykker, og brun den hurtigt på begge sider i lidt af margarinen. Krydr med salt og peber.
  7. Læg fisken oven på sellerien, tilsæt lidt vand, og “bag” det hele i gryden i ca. 15 minutter.
  8. Smelt resten af margarine i en lille gryde.
  9. Tilsæt plukket persille og citronskallen.
  10. Servér det hele med kolde grønne asparges.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip:  3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth:  2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Louise:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!