Svinemørbrad er jo altid lækkert. Og hurtigt at tilberede. Denne lækre ret er da også hurtigt på bordet. Ideel til en hverdagsaften.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1831/436 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 443/106
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1⁄2 dl friskpresset limesaft
- 4 spsk. let, flydende margarine
- 10 forårsløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 små fed hvidløg
- 2 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. honning
Tilbehør:
- 3 spsk. hakkede korianderblade
- 1⁄2 dl saltede peanuts
- 400 g ægnudler
- 200 g mangofrugt
- 1 spsk. friskpresset limesaft
Sådan tilberedes mørbrad i spicy selskab med grøntsager og nudler:
- Skær mørbraden i tynde skiver.
- Bland ingefær og lime, og hæld det over mørbradskiverne, og lad det marinere i ca. 10 minutter.
- Skær forårsløgene i 2 cm skrå stykker.
- Skær peberfrugten i meget tynde skiver.
- Rør sojasauce og honning sammen.
- Skær mango i staver.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Opvarm en pande eller wok, og tilsæt 2 spsk. af fedtstoffet.
- Lynsteg kødet, og læg det på fedtsugende papir.
- Tør evt. panden af, og opvarm på ny med resten af fedtstoffet.
- Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 minut.
- Tilsæt det stegte kød, presset hvidløg, chilisauce og sojasauce-blandingen, og kog i ca. 2 minutter.
- Pynt med peanuts og koriander.
- Servér med mango, nudler og friskpresset limesaft.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Skær mørbraden i tynde skiver.
- Marinér mørbraden i ingefær og lime.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Skær peberfrugterne i tynde skiver.
- Skær mangoen i stave.
- Bland sojasauce og honning.
- Lynsteg mørbraden – evt. ad flere omgange.
- Læg kødet på fedtsugende papir.
- Lynsteg grøntsagerne.
- Tilsæt kødet.
- Tilsæt hvidløg, chilisauce og sojasauce.
- Hak koriander, og drys over sammen med peanuts.