Medisterpølse har ofte et relativt højt fedtindhold. Denne hjemmelavede kyllingemedister holder sig fint på de 25 %. Tilbehøret er ekstremt lækkert og passer rigtig godt til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja, medisterpølsen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1992/474 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1-2 m svinetarm
- 400 g mager kyllingefars
- 1 spsk. tørret timian
- 1 knsp. allehånde
- ½ tsk. knuste enebær
- 1 dl hvedemel
- 2-2½ dl minimælk
- 1 æg
- ½ blomkål
- 3/4 kg + 2 gulerødder
- 2 løg
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. sennep
- 2 spsk. eddike
- Frisk timian
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hjemmelavet kyllingemedister med karrypickles og ovnbagte timiangulerødder:
- Forbered tarmen som angivet på bøtten.
- Pil løget, og riv det fint.
- Rør kyllingefarsen med 2 tsk. salt, løg, tørret timian, allehånde, knuste enebær, mel, æg og mælk – hold lidt igen med mælken, farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
- Kom farsen i kødhakkeren med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet. Afslut med en knude.
- Pres farsen ind i tarmen. Den skal ikke være for fyldt.
- Drej tarmen rundt, hver gang du har den ønskede pølselængde.
- Fortsæt, til der ikke er mere fars.
- Luk enden, og prik pølserne med en kødnål, så de ikke sprækker under tilberedningen.
- Opvarm en gryde vand, og kog pølserne i ca. 10 minutter lige under kogepunktet.
- Tag den op, og lad den køle af.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl gulerødderne, og skær dem – på nær 2 – igennem på langs.
- Kom dem i en stegepose.
- Kom margarine og timian ved, og tilsæt 2 spsk. vand.
- Krydr med salt og peber.
- Luk for posen, og sæt den i ovnen i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.
- Skyl blomkål, og pil løgene.
- Skær de 2 sidste gulerødder, blomkål og løg i mindre stykker, og kom dem i en gryde med ca. 1 dl vand, sukker, karry, sennep og eddike.
- Krydr med salt og peber.
- Kog det hele i 5-6 minutter, og smag til.
- Sæt til afkøling.
- Tør medisterpølsen med køkkenrulle, og klip/skær, hvor pølsen er drejet rundt, så du får flere mindre pølser.
- Steg pølserne i olien på en pande ved middel varme til de er sprøde.
Klargør og kog medisterpølsen i god tid, så den kan nå at køle af inden stegning, ellers bliver skindet ikke sprødt.
Dommen: