Medisterpølse har ofte et relativt højt fedtindhold. Denne hjemmelavede kyllingemedister holder sig fint på de 25 %. Tilbehøret er ekstremt lækkert og passer rigtig godt til. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja, medisterpølsen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1992/474
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat:
     50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     345/82
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1-2 m svinetarm
  • 400 g mager kyllingefars
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 knsp. allehånde
  • ½ tsk. knuste enebær
  • 1 dl hvedemel
  • 2-2½ dl minimælk
  • 1 æg
  • ½ blomkål
  • 3/4 kg + 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. sennep
  • 2 spsk. eddike
  • Frisk timian
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hjemmelavet kyllingemedister med karrypickles og ovnbagte timiangulerødder:

  1. Forbered tarmen som angivet på bøtten.
  2. Pil løget, og riv det fint.
  3. Rør kyllingefarsen med 2 tsk. salt, løg, tørret timian, allehånde, knuste enebær, mel, æg og mælk – hold lidt igen med mælken, farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
  4. Kom farsen i kødhakkeren med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet. Afslut med en knude.
  5. Pres farsen ind i tarmen. Den skal ikke være for fyldt.
  6. Drej tarmen rundt, hver gang du har den ønskede pølselængde.
  7. Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  8. Luk enden, og prik pølserne med en kødnål, så de ikke sprækker under tilberedningen.
  9. Opvarm en gryde vand, og kog pølserne i ca. 10 minutter lige under kogepunktet.
  10. Tag den op, og lad den køle af.
  11. Tænd ovnen på 200° C.
  12. Skræl gulerødderne – på nær 2 – igennem på langs.
  13. Kom dem i en stegepose.
  14. Kom margarine og timian ved, og tilsæt 2 spsk. vand.
  15. Krydr med salt og peber.
  16. Luk for posen, og sæt den i ovnen i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.
  17. Skyl blomkål, og pil løgene.
  18. Skær de 2 sidste gulerødder, blomkål og løg i mindre stykker, og kom dem i en gryde med ca. 1 dl vand, sukker, karry, sennep og eddike.
  19. Krydr med salt og peber.
  20. Kog det hele i 5-6 minutter, og smag til.
  21. Sæt til afkøling.
  22. Tør medisterpølsen med køkkenrulle, og klip/skær, hvor pølsen er drejet rundt, så du får flere mindre pølser.
  23. Steg pølserne i olien på en pande ved middel varme til de er sprøde.

Tip

Klargør og kog medisterpølsen i god tid, så den kan nå at køle af inden stegning, ellers bliver skindet ikke sprødt.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!