En engelsk specialitet. Lækkert. Meeen vi savnede lidt grønt til, så det laver vi om på næste gang.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2185/520
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     505/120
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g hvillingfilet eller anden lys fisk
  • Rapsolie
  • 1 dl øl
  • 2 dl mel
  • 1 æg
  • 1 dl A38
  • 1 fed hvidløg
  • 800 g kartofler – gerne store
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 dl fromage frais
  • Purløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fish ‘n’ chips:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Vask kartoflerne, og skær dem i tykke stave, og læg dem i en bradepande sammen med 1-2 spsk. olie.
  3. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er færdigstegt. Vend af og til. Drys med salt.
  4. Pisk øl, mel, æg, lidt salt og peber sammen (dejen skal i konsistens være som tyk pandekagedej).
  5. Del fileterne i passende stykker.
  6. Opvarm olie i en dyb pande – der skal være minimum ½ cm (den er klar, når det syder omkring en tændstik).
  7. Vend fisken i dejen, og læg dem ned i olien. Læg låg over, det sprøjter meget.
  8. Steg fiskene til de er gyldne.
  9. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og krydr med salt og peber.
  10. Vend undervejs.
  11. Rør A38, fromage frais, klippet purløg, sennep og knust hvidløg sammen, og smag til med salt og peber og evt. mere hvidløg.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!