En engelsk specialitet. Lækkert. Meeen vi savnede lidt grønt til, så det laver vi om på næste gang.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2185/520 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 505/120
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 600 g hvillingfilet eller anden lys fisk
- Rapsolie
- 1 dl øl
- 2 dl mel
- 1 æg
- 1 dl A38
- 1 fed hvidløg
- 800 g kartofler – gerne store
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 dl fromage frais
- Purløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fish ‘n’ chips:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Vask kartoflerne, og skær dem i tykke stave, og læg dem i en bradepande sammen med 1-2 spsk. olie.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er færdigstegt. Vend af og til. Drys med salt.
- Pisk øl, mel, æg, lidt salt og peber sammen (dejen skal i konsistens være som tyk pandekagedej).
- Del fileterne i passende stykker.
- Opvarm olie i en dyb pande – der skal være minimum ½ cm (den er klar, når det syder omkring en tændstik).
- Vend fisken i dejen, og læg dem ned i olien. Læg låg over, det sprøjter meget.
- Steg fiskene til de er gyldne.
- Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og krydr med salt og peber.
- Vend undervejs.
- Rør A38, fromage frais, klippet purløg, sennep og knust hvidløg sammen, og smag til med salt og peber og evt. mere hvidløg.
Dommen:
- Sæt kartoflerne i ovnen.
- Pisk dejen godt sammen.
- Skær fisken i mindre stykker.
- Steg fisken i olien.
- Vend undervejs.
- Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Krydr med salt og peber.
- Kom ingredienserne til dressingen i en skål
- Rør rundt.
- Servér med “chips”.
Trackbacks / Pingbacks