Denne opskrift på marinerede skinkeschnitzler vil også være fin til okse- eller kalvekød. Minutbøffer eller kalvesteaks f.eks. Evt. med andet tilbehør.

Personer

Minutter

Når du marinerer kød, giver du det ekstra smag. Og jo længere tid, du marinerer det, jo mere smag, kan det nå at trække. I nogle tilfælde er marinaden også med til at mørne kødet. 

Ingredienser

  • 500 g skinkeschnitzler
  • 2 dl porter
  • 3 spsk. honning
  • 1 liter kogende vand
  • 1 kg små kartofler
  • 10 g margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 200 g salattern
  • 1 bk. bredbladet persille
  • 250 g friske, grønne asparges
  • 120 g ærter

Sådan tilberedes marinerede skinkeschnitzler med saltkartofler:

  1. Bland øl, honning og friskkværnet peber i en plastikpose egnet til madvarer.
  2. Kom schnitzlerne i posen, og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 45 minutter.
  3. Bring vand og 1 3/4 dl groft salt i kog i en gryde, og rør til saltet er opløst.
  4. Skrub kartoflerne grundigt, og tilsæt dem.
  5. Kog dem ved svag varme og under låg i 12-15 minutter, eller til de er møre.
  6. Tænd ovnen på 150 grader.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne, og fordel dem på en plade med bagepapir.
  8. Bag kartoflerne midt i ovnen i 10-12 minutter.
  9. Tag imens kødet op (gem marinaden), og dup det tørt.
  10. Brun kødet hurtigt på hver side i margarinen, og steg det derefter ved svag varme i 6-8 minutter. Vend af og til.
  11. Tag Kødet op, drys med salt, og lad det hvile i 5 minutter.
  12. Kom marinaden i panden, og kog ved jævn varme i 5 minutter, eller til det er kogt ned til ca. 1 dl.
  13. Bland persille salattern, asparges og ærter.
  14. Skær kødet i skrå skiver.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter + marineringstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2271/541
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    374/89
    Protein: 7 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med skinkeschnitzler

Skinkeschnitzler i soyasauce

Skinkeschnitzler i soyasauce

Cajun skinkeschnitzler med tomatsovs

Cajun skinkeschnitzler med tomatsovs

Swienerschnitzler

Swienerschnitzler

Sambar tomato-labskovs med skinkeschnitzler

Sambar tomato-labskovs med skinkeschnitzler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Marinerede skinkeschnitzler med saltkartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)