Denne ret vil også være fin med okse- eller kalvekød. Minutbøffer eller kalvessteaks f.eks.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter + marineringstid
- Fryseegnet: Ja, kødet
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2116/504 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 357/92
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 500 g skinkeschnitzler
- 2 dl porter
- 3 spsk. honning
- 1 liter kogende vand
- 1 kg små kartofler
- 10 g margarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 200 g salattern
- 1 bk. bredbladet persille
- 250 g friske, grønne asparges
- 120 g ærter
Sådan tilberedes Marinerede skinkeschnitzler med saltkartofler:
- Bland øl, honning og friskkværnet peber i en plastikpose egnet til madvarer.
- Kom schnitzlerne i posen, og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 45 minutter.
- Bring vand og 1 3/4 dl groft salt i kog i en gryde, og rør til saltet er opløst.
- Skrub kartoflerne grundigt, og tilsæt dem.
- Kog dem ved svag varme og under låg i 12-15 minutter, eller til de er møre.
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og fordel dem på en plade med bagepapir.
- Bag kartoflerne midt i ovnen i 10-12 minutter.
- Tag imens kødet op (gem marinaden), og dup det tørt.
- Brun kødet hurtigt på hver side i margarinen, og steg det derefter ved svag varme i 6-8 minutter. Vend af og til.
- Tag Kødet op, drys med salt, og lad det hvile i 5 minutter.
- Kom marinaden i panden, og kog ved jævn varme i 5 minutter, eller til det er kogt ned til ca. 1 dl.
- Bland persille salattern, asparges og ærter.
- Skær kødet i skrå skiver.
Velbekomme!
Dommen:
- Kog kartoflerne i det salte vand.
- Bag kartoflerne i ovnen.
- Steg de marinerede skinkeschnitzler på begge sider.
- Bland persille, salattern, asparges og ærter.