Kullerfilet med vindruesauce er velsmagende kombination, fordi rødvinssauce med vindruer i giver en behagelig, rund smag til fisken.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kullerfilet med skind
  • 1 rødløg
  • 3 dl rødvin
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 spsk. olie
  • 100 g blå vindruer
  • 3 dl hønsebouillon
  • Evt. majsstivelse
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 680-800 g kartofler
  • 250 g grønne asparges

Sådan tilberedes kullerfilet med vindruesauce:

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Finthak rødløget, og svits det i 1 tsk. olie.
  3. Tilsæt rødvinen, og kog ind til det halve.
  4. Tilsæt derefter hønsebouillon, og lad den igen koge ind til det halve, eller indtil saucen begynder at blive lidt tyk (kan evt. jævnes med lidt majsstivelse).
  5. Halver druerne, og fjern evt. kerner.
  6. Tilsæt margarine og til sidst vindruerne.
  7. Saucen smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
  8. Rids skindsiden på kullerifleterne med en skarp kniv.
  9. Steg fileterne i resten af olien på en varm pande i ca. 2 minutter Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 minutter inden servering.
  10. Knæk den træede del af aspargesene, og blancher dem et par minutter i kogende vand.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1668/397
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    320/76
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med kuller

Skindstegt kuller med råstegte kartofler

Skindstegt kuller med råstegte kartofler

Bagt kuller a la florentine

Bagt kuller a la florentine

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Fiskeburger

Fiskeburger

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kullerfilet med vindruesauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)