Kullerfilet med vindruesauce er velsmagende kombination, fordi rødvinssauce med vindruer i giver en behagelig, rund smag til fisken.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g kullerfilet med skind
- 1 rødløg
- 3 dl rødvin
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 spsk. olie
- 100 g blå vindruer
- 3 dl hønsebouillon
- Evt. majsstivelse
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 680-800 g kartofler
- 250 g grønne asparges
Sådan tilberedes kullerfilet med vindruesauce:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Finthak rødløget, og svits det i 1 tsk. olie.
- Tilsæt rødvinen, og kog ind til det halve.
- Tilsæt derefter hønsebouillon, og lad den igen koge ind til det halve, eller indtil saucen begynder at blive lidt tyk (kan evt. jævnes med lidt majsstivelse).
- Halver druerne, og fjern evt. kerner.
- Tilsæt margarine og til sidst vindruerne.
- Saucen smages til med salt, peber og evt. lidt sukker.
- Rids skindsiden på kullerifleterne med en skarp kniv.
- Steg fileterne i resten af olien på en varm pande i ca. 2 minutter Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 minutter inden servering.
- Knæk den træede del af aspargesene, og blancher dem et par minutter i kogende vand.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1668/397 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 320/76
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Kullerfilet med vindruesauce
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on