Cajun skinkeschnitzler med tilpas krydret og en rigtig lækker tomatsovs, der – hvis der er noget tilovers – kan bruges til en hjemmelavet chutney, hvis den blandes med lidt sødt – ribsgele eller lignende.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2052/489
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     539/128
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 400 g skinkeschnitzel
  • 15 g stegemargarine
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. Herbes de Provence
  • 4 mellemstore løg (ca. 220 g renset vægt)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 bladsellerier
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g frisk båndpasta

Sådan tilberedes cajun skinkeschnitzler med tomatsovs:

  1. Hak løg, hvidløg og bladselleri, og svits i olien.
  2. Tilsæt hakkede tomater og oregano og lad sovsen koge ved svag varme i ca. 5 minutter.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  5. Bland paprika, hvidløgspulver, cayennepeber, 1/4 tsk. peber, 1 tsk. salt og Herbes de Provence.
  6. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle, og drys dem med krydderiblandingen på begge sider.
  7. Brun margarinen på en pande.
  8. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider ved høj varme.
  9. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  10. Pynt evt. de færdige cajun skinkeschnitzler med lidt grønt.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!