Alt i et fad. Det er herligt. Det varer lidt, før der er mad, men retten passer sig selv det meste af tiden.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1749/416 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 294/70
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 800 g kartofler
- 4 porrer
- 1 ds. flåede tomater
- 8 fed hvidløg
- 1 pk. kalkunbacon
- 2 dl vand
Sådan tilberedes farsfad med porrer og bacon:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Skyl porrerne, fjerne de yderste blade, skær toppen af, og skær porren i tykke skiver.
- Pil hvidløg, og hak dem groft.
- Bland kartofler, porrer og hvidløg i et ildfast fad.
- Bred farsen ud over.
- Hæld de flåede tomater og vand over.
- Klip baconen i strimler, og fordel dem på toppen.
- Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i 40 minutter.
- Fjern stanniolen, og lad retten stege videre i ovnen i ca. 15 minutter (kartoflerne skal være møre).
Dommen:
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Louise: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”