Nu smager champignoner jo ikke af særlig meget, og hvidløget træder da også kraftig i karakter i denne suppe, men den smager dejligt alligevel.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1272/303
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     269/64
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 100 g skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2½ dl bredbladet persille
  • 3 1/4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 1/4 dl mælk
  • 800 g champignoner
  • 1/4 tsk. stødt muskatnød
  • 1/4 tsk. cayennepeber
  • 150 g fromage frais
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes champignonsuppe med persille:

  1. Pil, og hak løg og hvidløg.
  2. Skyl, og hak persillen.
  3. Varm 1½ spsk. margarine i en gryde, og kom skalotteløg, hvidløg og persille i. Svits 2-3 minutter.
  4. Hæld bouillon og mælk i, og bring det i kog.
  5. Rens champignonerne, hak dem, kom dem på en sauterpande – gem lidt til garnering. Krydr med salt og peber, og rør muskatnød og cayennepeber i. Svits under omrøring i 1 minut.
  6. Kom dem over i gryden, og bring blandingen i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter.
  7. Blend suppen, til den er glat og ensartet.
  8. Rør cremefraiche i, smag til med salt og peber, og varm forsigtigt op igen – tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk.
  9. Kom ½ spsk. margarine på en pande, og rist de sidste champignoner heri.
  10. Portionsanret suppen, og læg lidt smørristede champignoner oveni. Servér ned lune flutes.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!