En rest stegt eller kogt fjerkræ og nogle grøntsager – frosne eller friske – så er der igen brugt rester. Frikasséen kan også serveres i tarteletter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1957/466 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 215/51
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 400 g gulerødder
- 200 g persillerod
- 1 porre
- 2 hønsebouillonterning
- 1 l vand
- 4 spsk. mel
- 4 dl minimælk
- 400 g stegt fjerkræ – vi brugte kalkun
- 200 g ærter
- 1 ds. asparges
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes kalkunfrikassé:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Gør grøntsagerne klar, og skær gulerødder og persillerod i tern, og porren i ringe.
- Kog persilleroden i ca. 5 minutter i lidt af vandet – bare så det dækker.
- Tilsæt gulerod og porre og resten af vandet, og kog 5-10 minutter mere, til grøntsagerne er møre.
- Tilsæt bouillonterningerne.
- Rør melet ud i mælken, og jævn.
- Skær kødet i mindre stykker, og varm det i sovsen.
- Tilsæt til sidst ærter og asparges, og smag til med salt og peber.
- Servér med kogte kartofler.
Dommen:
- Gør grøntsagerne klar.
- Skær porrerne i ringe.
- Kog persilleroden i vand, så det lige dækker.
- Tilsæt gulerod og porre.
- Tilsæt bouillonterninger.
- Rør melet ud i mælken.
- Jævn kogevandet.
- Skær kødet i mindre stykker.
- Tilsæt kødet.
- Tilsæt ærter.
- Tilsæt asparges.
Det er nemt hurtigt OG billigt at lave mad ud af rester, og det behøver slet ikke at være dårligt det der kommer ud af det.
Ville personligt smide frikasse i tarteletter 🙂
Ja, det smager også godt. Og gerne hjemmelavede.