En rest stegt eller kogt fjerkræ og nogle grøntsager – frosne eller friske – så er der igen brugt rester. Frikasséen kan også serveres i tarteletter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1957/466
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 10 %
    Kulhydrat:
     59 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     215/51
    Protein: 4 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 400 g gulerødder
  • 200 g persillerod
  • 1 porre
  • 2 hønsebouillonterning
  • 1 l vand
  • 4 spsk. mel
  • 4 dl minimælk
  • 400 g stegt fjerkræ – vi brugte kalkun
  • 200 g ærter
  • 1 ds. asparges
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes kalkunfrikassé:

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Gør grøntsagerne klar, og skær gulerødder og persillerod i tern, og porren i ringe.
  3. Kog persilleroden i ca. 5 minutter i lidt af vandet – bare så det dækker.
  4. Tilsæt gulerod og porre og resten af vandet, og kog 5-10 minutter mere, til grøntsagerne er møre.
  5. Tilsæt bouillonterningerne.
  6. Rør melet ud i mælken, og jævn.
  7. Skær kødet i mindre stykker, og varm det i sovsen.
  8. Tilsæt til sidst ærter og asparges, og smag til med salt og peber.
  9. Servér med kogte kartofler.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”