Fyldet rækker faktisk til et lidt større kalkunbryst, men er der for meget, kan man stege resten ved siden af, enten som “frikadeller” eller i en form.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1577/376 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 300/72
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 500 g kalkunbryst
- 1 æg
- 4 spsk. rasp
- 1 løg
- 225 g champignoner
- 125 g kalkunbacon
- ½ l hønsebouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- Lidt kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes champignonfarseret kalkunbryst:
- Tænd ovnen på 250° C.
- Skær en lomme i kalkunbrystet.
- Pisk ægget, og tilsæt rasp, løg og krydderier.
- Hak en håndfuld af champignonerne fint, og bland dem i raspblandingen.
- Put fyldet i lommen, og læg baconen over.
- Læg kalkunbrystet i et ildfastfad, og brun det i ovnen.
- Hæld bouillon ved, og lad det stå ved 180 grader 30-45 minutter.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tag kalkunbrystet ud, og lad det stå og trække tildækket.
- Hæld skysaucen i en gryde.
- Skær resten af champignonerne i skiver, og kom dem i skysaucen, og lad det simre i 10 min.
- Jævn med majsstivelse, tilsæt kulør, og smag sovsen til med krydderier.
- Servér kartoflerne til.
Dommen:
- Rør fyldet sammen.
- Læg bacon på kalkunbrystet.
- Skær kalkunbrystet i skiver.