Champignonfarseret kalkunbryst er, som navnet mere end antyder et kalkunbryst fyldt med en “champignonfars”. Fyldet rækker til et større kalkunbryst, og skulle du ikke kunne få plads til det hele i det kalkunbryst – eller flere – som du har, kan du stege resten af “farsen” ved siden af – som boller eller i en form.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g kalkunbryst
  • 1 æg
  • 4 spsk. rasp
  • 1 løg
  • 225 g champignoner
  • 125 g kalkunbacon
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Lidt kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes champignonfarseret kalkunbryst:

  1. Tænd ovnen på 250° C.
  2. Skær en lomme i kalkunbrystet.
  3. Pisk ægget, og tilsæt rasp, løg og krydderier.
  4. Hak en håndfuld af champignonerne fint, og bland dem i raspblandingen.
  5. Put fyldet i lommen, og læg baconen over.
  6. Læg kalkunbrystet i et ildfastfad, og brun det i ovnen.
  7. Hæld bouillon ved, og lad det stå ved 180 grader 30-45 minutter.
  8. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  9. Tag kalkunbrystet ud, og lad det stå og trække tildækket.
  10. Hæld skysaucen i en gryde.
  11. Skær resten af champignonerne i skiver, og kom dem i skysaucen, og lad det simre i 10 min.
  12. Jævn med majsstivelse, tilsæt kulør, og smag sovsen til med krydderier.
  13. Servér kartoflerne til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1577/376
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    300/72
    Protein: 7 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med kalkun

Kalkunbourgogne

Kalkunbourgogne

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Kalkunroulader i æblemost

Kalkunroulader i æblemost

Kalkungryde med grøntsager, pasta og Mornaysauce

Kalkungryde med grøntsager, pasta og Mornaysauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Champignonfarseret kalkunbryst
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)