Uhhh, vi elsker lever… altså os voksne her i husstanden … også denne udgave, lever i wok. Og så er det sundt. Desværre kan det være svært at få børn til at spise det.

Vi ved godt, det ikke er alle, der har det som os og er vilde med denne lækre del af dyret –  svin som kalv – men til dig, der gerne spiser lever, får du her en lækker og anderledes ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2128/507
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat:
     66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     544/130
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 200 g græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 2 tsk. sød sennep
  • 3 spsk. vand
  • 250 g glasnudler
  • 1 spsk. rapsolie
  • 350 g svinelever
  • 400 g hvidkål
  • 2 røde æbler
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 100 g rucolasalat
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes lever i wok med sennepsdressing:

  1. Rør græsk yoghurt, sennep og vand sammen, og smag til med salt og peber, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
  2. Smag til igen.
  3. Skær leveren i tynde skiver.
  4. Snit hvidkålen, og skær æblerne i både.
  5. Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  6. Lad dem koge i ca. 2 minutter, og lad dem dryppe af i en sigte.
  7. Lad wokken blive godt varm.
  8. Kom halvdelen af olien i, og steg leveren i ca. 1 minut. Tag det op.
  9. Tilsæt resten af olien, og svits hvidkål og æbler i ca. 1 minut. Kom leveren tilbage i wokken sammen med rosiner, eddike, rucola (gem lidt til pynt) og de afdryppede nudler.
  10. Vend godt rundt og smag til med salt og peber.
  11. Servér med sennepsdressingen til.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!