Denne måde at tilberede en svinekam på er genial. Den smager så fuglene synger, og den er egentlig ret simpel. Det hele i et fad – næsten – og så passer det faktisk sig selv, til maden skal serveres. Dog synes vi, at karryen i sovsen ikke rigtig hørte sig til, så den udelader vi næste gang.

Du kan selvfølgelig også vælge at dampe ærterne og servere det hele med en ganske almindelig brun sovs.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Ja – dog ikke sovsen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2313/551
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 437/104
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • Ca. 1 kg svinekam uden svær og ben
  • 1.200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1½ dl grønsagsbouillon
  • 1 bdt. persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 2½ dl fromage frais
  • ½ tsk. karry
  • 750 g ærter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes svinekam på italiensk:

  1. Skræl kartofler, og pil løg, og skær begge dele i tynde skiver.
  2. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med salt og peber.
  3. Skær rudemønster i kammens fedtlag, og gnid kødet med salt og peber.
  4. Læg kammen oven på kartofler og løg i en lille fordybning midt i fadet.
  5. Hæld bouillon ved.
  6. Pil og hak 2 fed hvidløg, skyl og hak persille, bland begge dele med citronskal, og kom det oven på kød og kartofler.
  7. Sæt fadet i ovnen, og tænd den på 180° C, og steg kødet ca. 1¾ time, til stegetermometeret viser 65° C.
  8. Pil og pres det sidste fed hvidløg.
  9. Smag fromage frais til med hvidløg, karry, salt og peber, og vend ærterne i. Når du bruger fromage frais får du en meget lettere – som i fedtfattig – sovs/dressing.
  10. Skær kødet i skiver, og servér med kartoflerne og den kolde sovs.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!