Svinekam på italiensk er en genial måde at lave svinekam på. Den smager så fuglene synger, og den er egentlig ret simpel. Det hele i et fad – næsten – og så passer det faktisk sig selv, til maden skal serveres.

Personer

Minutter

Du kan selvfølgelig også vælge at dampe ærterne og servere det hele med en ganske almindelig brun sovs.

Ingredienser

  • Ca. 1 kg svinekam uden svær og ben
  • 1.200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1½ dl grønsagsbouillon
  • 1 bdt. persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 2½ dl fromage frais
  • 750 g ærter
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes svinekam på italiensk

  1. Skræl kartofler, og pil løg, og skær begge dele i tynde skiver.
  2. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med salt og peber.
  3. Skær rudemønster i kammens fedtlag, og gnid kødet med salt og peber.
  4. Læg kammen oven på kartofler og løg i en lille fordybning midt i fadet.
  5. Hæld bouillon ved.
  6. Pil og hak 2 fed hvidløg, skyl og hak persille, bland begge dele med citronskal, og kom det oven på kød og kartofler.
  7. Sæt fadet i ovnen, og tænd den på 180° C, og steg kødet ca. 1¾ time, til stegetermometeret viser 65° C.
  8. Pil og pres det sidste fed hvidløg.
  9. Smag fromage frais til med hvidløg, salt og peber, og vend ærterne i. Når du bruger fromage frais får du en meget lettere – som i fedtfattig – sovs/dressing.
  10. Skær kødet i skiver, og servér med kartoflerne og den kolde sovs.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2313/551
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    437/104
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med svinekam

Kamsteg med sød kerne

Kamsteg med sød kerne

Svinekam fyldt med æbler og persille

Svinekam fyldt med æbler og persille

Glaseret svinekam

Glaseret svinekam

Flæskesteg med krydderurter

Flæskesteg med krydderurter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Svinekam på italiensk
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)