Disse lidt stærke kyllingespyd med coleslaw til smager skønt og kan tilberedes både på grill og i ovnen. Det er super nemt, og så er det både low FODMAP og fedtfattigt.
Personer
Minutter
Jeg bruger laktosefri fraich i dressingen til coleslawen, men du kan også bruge laktosefri yoghurt – f.eks. Alpro naturel. Men til mange ting synes jeg bedst op laktosefri fraich-smagen.
Spiser du ikke low FODMAP kan du bruge cremefraiche, skyr, græsk yoghurt eller lignende.
Coleslaw passer også fortrinligt til andre grillretter.
Ingredienser
- 600 g kyllingebrystfileter
- 1½ dl barbecuesauce
- 1 tsk. sambal oelek
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g hvidkål
- 400 g gulerødder
- ¾ dl fraiche
- 1 spsk. sød sennep
Sådan tilberedes kyllingespyd med barbecuemarinade og coleslaw
- Tænd grillen, eller tænd ovnen på grill på 190° C.
- Skær kyllingefileterne i mindre stykker, men ikke for små – de skal være, så de kan sættes fast på spyddet uden at revne – og træd 3-4-5 stykker på hvert af fire spyd.
- Bland barbecuesauce, sambal oelek, citronsaft samt salt og peber til en marinade, og pensl kødet med den.
- Læg spyddene hen over et ovnfast fad, uden at de berører bunden – de skal hænge på kanterne. Kom evt. lidt vand i bunden af fadet, så det ikke revner eller buler.
- Sæt fadet i ovnen, og grill spyddene i ca. 15 minutter, til de er gennemstegte. Vend, når halvdelen af tiden er gået.
- Snit imens hvidkålen fint, og skær skrællede gulerødder i fine stave.
- Bland en dressing af laktosefri fraiche og sød sennep og blande den med hvidkål og gulerødder. Servér evt. med lidt blandet salat – spiser du kun low FODMAP, bør du selvfølgelig holde dig til low FODMAP grøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1300/309 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/78
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Kyllingespyd med barbecuemarinade
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on