En velsmagende karrysuppe med kokos, der giver varmen på en kølig aften. Den er ikke overvældende krydret/stærk. Så den kan serveres selv for sarte ganer.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1673/398
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    251/60
    Protein: 3 g
    Fedt: 
    2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 300 g hvidkål
  • 4 gulerødder
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 grøn chili
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. god karry
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 små ds. kokosmælk light (a 160 g)
  • 300 g store rejer
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 bdt. basilikum
  • 300 g groft brød

Sådan tilberedes karrysuppe med kokos og store rejer:

  1. Snit peberfrugt, chili og kålen fint.
  2. Skær gulerødderne i tændstikstynde strimler.
  3. Svits karryen af og tilsæt ½ spsk. olie.
  4. Varm op, og tilsæt presset hvidløg, ingefær, kål og gulerødder, og vend godt rundt.
  5. Hæld bouillon på, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 5 min.
  6. Rist rejerne i ½ spsk. olie.
  7. Tilsæt kokosmælk og rejer til suppen, og kog op.
  8. Smag suppen til med salt og peber.
  9. Servér den varme karrysuppe med basilikum og groft brød.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ ti min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Louise: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ ti min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ ti min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”