En velsmagende karrysuppe med kokos, der giver varmen på en kølig aften. Den er ikke overvældende krydret/stærk. Så den kan serveres selv for sarte ganer.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1673/398 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 251/60
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 300 g hvidkål
- 4 gulerødder
- 1 grøn peberfrugt
- 1 grøn chili
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. god karry
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk, revet ingefær
- 1 l hønsebouillon
- 2 små ds. kokosmælk light (a 160 g)
- 300 g store rejer
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 bdt. basilikum
- 300 g groft brød
Sådan tilberedes karrysuppe med kokos og store rejer:
- Snit peberfrugt, chili og kålen fint.
- Skær gulerødderne i tændstikstynde strimler.
- Svits karryen af og tilsæt ½ spsk. olie.
- Varm op, og tilsæt presset hvidløg, ingefær, kål og gulerødder, og vend godt rundt.
- Hæld bouillon på, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 5 min.
- Rist rejerne i ½ spsk. olie.
- Tilsæt kokosmælk og rejer til suppen, og kog op.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Servér den varme karrysuppe med basilikum og groft brød.
Dommen:
Skøn opskrift, man får jo helt mundvand når man læser den, den vil jeg lige få testet en af de nærmeste dage. Tak ;o)
Hej Patrick
Det tror jeg ikke du vil komme til at fortryde 🙂 God fornøjelse!