Stærk mad mætter bedre, og så længe det også smager af andet end bare stærkt, så kan vi godt lide stærk mad her i huset.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2336/556
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1021/244
    Protein: 13 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 30 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebrystfilet u/skind
  • 1 citron
  • Saft og revet skal af 1 citron
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 spsk. chilipulver
  • 50 g kokosmel
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g ris
  • 4 spsk. mangochutney

Sådan tilberedes citruskylling med kokosskorpe:

  1. Tænd ovnen på 200° C
  2. Fjern evt. skind på kyllingen.
  3. Kom kyllingen i en skål sammen med citronsaft, revet citronskal, garam masala, chilipulver og salt og peber.
  4. Bland godt.
  5. Tilsæt kokosmel, og vend rundt.
  6. Læg kyllingekødet på en rist i en bradepande.
  7. Dryp med olie, og sæt den i ovnen i 25 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
  8. Kog risene efter anvisningen på posen.
  9. Bland “skyen” fra kyllingen i risene, skær kødet i skiver, og servér med mangochutney og citronbåde.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!