Polenta er en italiensk majsgrød, som italienerne serverer som tilbehør til mange ting. Polenta Express er forkogt majsmel, som koger lige så hurtigt som f.eks. minutris. Vi køber vores i et italiensk supermarked, men har hørt, at man også kan købe det i velassorterede, danske supermarkeder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2224/530 - Energifordeling: Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 5 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 406/97
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 700 g kalvelever
- 4 løg
- Et bdt. bredbladet persille
- 1½ dl hvidvin
- 1 dl bouillon
- 2 spsk. + 1 tsk. olivenolie
- 15 g stegemargarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 190 g expresspolenta
- 3/4 l vand
- Evt. lidt rød chilipeber til pynt
Sådan tilberedes kalvelever med ristet polenta:
- Kog polentaen som angivet på pakken.
- Hæld den i en skål i passende størrelse penslet med lidt olivenolie, og lad den køle af.
- Skær løgene i tynde ringe, og læg dem på panden i 1 spsk. olivenolie og margarinen.
- Skyl og hak persillen.
- Drys persillen over løgringene, når de begynder at blive klare.
- Skru helt ned for blusset, og læg låg på panden.
- Fjern evt. sener fra leveren, og skær den herefter i tynde, skiver. Så tynde som muligt.
- Tag løgene af panden, når de har simret i 10-15 minutter, skru op for blusset, og tilsæt lidt mere olie.
- Brun leveren ved kraftig varme, til den har taget farve.
- Tilsæt løgene, og bland det hele.
- Hæld hvidvin og bouillon over, læg låg på, og lad retten simre for svagt blus i 2-4 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Skær polentaen – når den er kølet af – i skiver med en kniv dyppet i vand.
- Steg skiverne på en pande penslet med olivenolie, til de er gyldne og sprøde.
- Pynt evt. med hakket, rød chilipeber.
Dommen:
- Kog polentaen til en grød.
- Afkøl polentaen i en skål.
- Skær løgene i tynde ringe.
- Svits løgene i olie og margarine.
- Drys bredbladet persille over løgene.
- Fjern sener fra leveren.
- Skær leveren i tynde skiver.
- Tag løg og persille af panden.
- Brun leveren.
- Tilsæt løg, hvidvin og bouillon.
- Hæld polentaen ud af skålen.
- Skær polentaen i skiver.
- Rist polentaen på en pande.
- Servér polentaen til leveren.
- Smag retten til med salt og peber.