Anden slags fisk end lyssej kan sagtens anvendes, den må bare ikke være for tyk, for den skal være til at rulle sammen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1919/457 - Energifordeling:
Protein: 42 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 31 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g lyssejfileter
- 1½ dl grofthakket, bredbladet persille
- 1½ dl grofthakket, frisk kørvel
- 2 dl vand
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl minimælk
- ½ dl Becel let, flydende margarine
- 75 g mager, revet ost
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- 600 g spidskål
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Brød
- Frisk kørvel
Sådan tilberedes lyssej med spidskålfrikassé:
- Fjern skæl og eventuelle ben fra fisken.
- Rul fiskefileterne stramt om persille og kørvel – fra halespidsen og med skindsiden indad.
- Skær rullerne midt over. Sæt evt. et spyd i til at holde rullerne samlet.
- Bring vandet i kog i en sauterpande.
- Læg fiskerullerne med sammenføjningen nedad i vandet, og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 minutter.
- Rør mel og 2 spsk. af mælken sammen i en gryde.
- Rør resten af mælken i.
- Tilsæt margarinen, og bring saucen i kog under omrøring.
- Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minutter.
- Tilsæt ost, muskatnød og salt, og lad osten smelte under omrøring.
- Skær spidskålen i bidder, og kom den i saucen.
- Bring atter saucen i kog, og lad den koge ved svag varme og uden låg i ca. 2 minutter.
- Smag til.
- Servér frikasséen med fiskerullerne og brød til, og pynt med kørvel.
Dommen:
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!