Er det tid til lidt forandring? Du skal prøve denne hvidkål, den er afsindig lækker. Og fisken med sin kokos-sesampanering er også spændende. Og så er der kartofler til, så der også er lidt til de konservative ;).

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2241/533
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 443/106
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 600 g kuller u/skind
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl kokosmel
  • 1 æg
  • ½ hvidkål (ca. 800 g)
  • 2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft – gerne hjemmelavet
  • Revet skal fra 1 økologisk citron
  • 15 g stegemargarine

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kuller med hyldeblomst-hvidkål:

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær hvidkålen i tynde strimler, og vend den med 2 tsk. fint salt, og lad den trække ca. 15 minutter, til den falder sammen.
  3. Kog imens hyldeblomstsaft og revet citronskal ind til en sirup.
  4. Skyl saltet af kålen, og pres vandet ud.
  5. Vend kålen i siruppen, og pynt med hakket fennikeltop.
  6. Del fisken i passende stykker.
  7. Rør sesamfrø og kokosmel sammen med lidt salt og peber.
  8. Vend fisken i sammenpisket æg.
  9. Vend derefter fisken i sesam-kokos-blandingen.
  10. Steg fisken i margarinen i ca.  3-5 minutter på hver side.

Dommen:

Natascha: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!