Friske forårsruller. Det kan varieres i det uendelige. Kål af forskellig slags. Grøntsager af forskellig slags. Skaldyr af forskellig slags. Stegt kød af forskell…….. osv. osv. Der er lidt forarbejde med at skære og snitte, men ellers er det bare ren hygge og god smag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1114/265
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 5 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 315/75
    Protein: 6 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2 forårsløg
  • 50 g spinat
  • 75 g champignoner
  • 100 g gulerod
  • 100 g kål
  • 150 g agurk
  • 1 rød snackpeber
  • 10-15 radiser
  • 400 g krabbekød
  • 1 rød chilipeber
  • Sojasauce
  • Sød chilisauce
  • 32 kvarte rispapir

Sådan tilberedes friske forårsruller:

  1. Skær alle grøntsagerne i stænger/strimler undtagen radiserne og chilien, som skæres i skiver.
  2. Hæld sojasauce og chilisauce i hver sin lille skål.
  3. Kom chilien i sojasaucen.
  4. Anret alle grøntsager og krabbekød på fade.
  5. Hæld lunkent vand i en mellemstor skål – rispapiret skal kunne være i.
  6. Dæk bordet, og bænk jer rundt om.
  7. Kom et rispapir kort i skålen med vand.
  8. Læg det på tallerkenen, og lad det blive lidt blødt.
  9. Læg ønsket indhold på i bunden af trekanten, der skal være lidt plads ud til kanterne.
  10. Rul en enkelt gang, og fold kanterne lidt ind mod midten.
  11. Læg evt. krabbekød eller radiser, og rul færdig.
  12. Dyp rullen i sauce af den ene eller anden slags.

Velbekomme!

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!