Farven er måske ikke så indbydende, men det er alligevel en dejlig suppe. God og nærende og cremet og fyldig.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2114/503
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 250/60
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 1 broccoli (500 g)
  • 1½ spsk. grøn karrypasta
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 4 spsk. bulgur
  • 1 banan
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 600 g kuller royal eller anden hvid, fast fisk
  • 2½ dl fromage frais

Tilbehør:

Sådan tilberedes kuller i broccolisuppe med karry:

  1. Del broccolien i buketter, skær stilken i tynde skiver.
  2. Tag ca. 100 g af de mindste broccolibuketter fra.
  3. Skær løget i både.
  4. Skyl bulguren.
  5. Skær bananen i tykke skiver.
  6. Lad karrypastaen blive varm i en gryde.
  7. Tilsæt løg, bulgur, banan og broccolien (på nær de 100 g), og svits det i karrypastaen i ca. 1 minut.
  8. Hæld bouillon i, og kog blandingen ved svag varme i ca. 10 minutter.
  9. Blend suppen.
  10. Bring suppen i kog under omrøring.
  11. Skær fisken i passende stykker.
  12. Tilsæt fisk og broccolibuketter – gem lidt buketter til pynt.
  13. Tag gryden af varmen og lad suppen trække ca. 3 minutter uden låg. Smag til.
  14. Servér suppen med fromage frais og brød.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!