En fattigmandsret – og oven i købet nem og hurtig at lave. Soaysaucen er helt klart prikken over i’et. Mængden af karry kan varieres alt efter, om man er til det stærke eller ej, og alt efter hvor stærk en karry man bruger.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1911/455
  • Energifordeling:
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 55 %
    Protein: 33 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 326/78
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g
    Protein: 5 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 3 porrer
  • 4 gulerødder
  • 1 lille hvidkålshoved
  • 2 tsk. karry
  • 1 spsk. olie
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød
  • Kikkoman soyasauce

Sådan tilberedes karryfars i kål:

  1. Skræl gulerødderne, og snit/riv gulerødder og hvidkål – evt. på mandolinjernet.
  2. Fjern de yderste blade på porrerne, og skær porrerne i tynde ringe indtil toppen, som ikke benyttes.
  3. Varm olien, og svits karryen.
  4. Tilsæt herefter kødet, og brun det.
  5. Tilsæt grøntsagerne og bland det hele sammen med bouillonterning og vand.
  6. Lad det simre til det hele er mørt – ca. 20 minutter.
  7. Servér med rugbrød og soyasauce.

Dommen:

Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!