Sund og nærende suppe – og så smager den faktisk prima, og den er hurtigt lavet, nem og billig. Der er faktisk ingen grund til ikke at lave den!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1915/456
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 364/87
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2 stilke persille
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 l bouillon
  • 4 gulerødder
  • 7 skalotteløg
  • 15 g Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. mel
  • 4 håndfulde kørvel
  • Peber
  • Salt

Tilbehør:

  • 400 g grovflute
  • 4 æg

Sådan tilberedes kørvelsuppe:

  1. Bind persille, timian og laurbærblad sammen til en suppevisk, og kom det i en gryde sammen med bouillonen.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. Pil løgene, og skær dem i kvarte.
  4. Kom gulerødder og løg i bouillonen, og lad det hele koge, til grønsagerne er møre (10-15 min.)
  5. Kog æggene smilende (6 min. i kogende vand).
  6. Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt mel.
  7. Tag suppevisken op af suppen.
  8. Rør margarine og mel i suppen.
  9. Lad det hele småkoge 3-4 minutter, og pisk det igennem.
  10. Skyl kørvel, og hak den.
  11. Tilsæt kørvel, og smag suppen til med salt og peber.
  12. Servér suppen med æg og lune flutes.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”