Ovnstegt lyssej med hakket grønt er en meget fedtfattig ret, men bestemt ikke fattig på smag. Citronskiverne giver fisken en rigtig lækker, syrlig og frisk smag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2124/506
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     7 %
    Kulhydrat: 57 %
    Alkohol: 7 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     511/122
    Protein: 9 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 600 g lyssejfilet
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 1 bdt. kørvel
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 dl fromage frais
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes ovnstegt lyssej med hakket grønt:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Hak porrer, løg, kørvel og hvidløg, og svits dem i margarinen.
  3. Læg dem i et ovnfast fad, og læg fisken oven på.
  4. Skær citronen i skiver, og fordel dem på fisken. Drys med salt og peber.
  5. Hæld hvidvinen over.
  6. Dæk fadet med låg eller stanniol, og sæt det i ovnen i ca. 25 minutter.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Rør fromage frais med lidt af væden fra fiskefadet, og hæld det over fisken.
  9. Servér retten med ris.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!