Verdens grimmeste fisk! Men den smager fantastisk. Det er nødvendigt at bruge svinebacon til denne opskrift, da der ikke er fedt nok i kalkunbacon.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1833/436 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 294/70
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 600 g havkat
- 1 bdt. forårsløg
- 4 gulerødder
- 2 røde peberfrugter
- 3 spsk. fishsauce
- 2 dl vand
- 2½ dl cremefine 7 %
- 6 skiver bacon
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes havkat med bacon:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Steg baconskiverne en pande, og læg dem derefter til afdrypning.
- Brun fisken i baconfedtet.
- Læg den i et ildfast fad, og krydr med peber.
- Skær gulerødder og peberfrugter i tynde skiver.
- Rist gulerods- og peberfrugtskiver på panden sammen med de hele forårsløg – gem lidt af den grønne top til pynt.
- Tilsæt vand og fishsauce, og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt fløde, og giv saucen et kort opkog.
- Smag til med salt og peber, og hæld saucen over fisken.
- Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
- Pynt med bacon og løgtoppe.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Steg bacon.
- Sæt den stegte bacon til side.
- Steg fisken i baconfedtet.
- Vend fisken, og steg den på den anden side også.
- Skær peberfrugterne i skiver.
- Skær guelrødderne i skiver.
- Klargør forårsløgene.
- Rist grøntsagerne på panden.
- Tilsæt vand og fishsauce.
- Hæld saucen over fisken.
- Servér med kartofler.