Verdens grimmeste fisk! Men den smager fantastisk. Det er nødvendigt at bruge svinebacon til denne opskrift, da der ikke er fedt nok i kalkunbacon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1833/436
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    294/70
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g havkat
  • 1 bdt. forårsløg
  • 4 gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk. fishsauce
  • 2 dl vand
  • 2½ dl cremefine 7 %
  • 6 skiver bacon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes havkat med bacon:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Steg baconskiverne en pande, og læg dem derefter til afdrypning.
  4. Brun fisken i baconfedtet.
  5. Læg den i et ildfast fad, og krydr med peber.
  6. Skær gulerødder og peberfrugter i tynde skiver.
  7. Rist gulerods- og peberfrugtskiver på panden sammen med de hele forårsløg – gem lidt af den grønne top til pynt.
  8. Tilsæt vand og fishsauce, og lad det koge ind til det halve.
  9. Tilsæt fløde, og giv saucen et kort opkog.
  10. Smag til med salt og peber, og hæld saucen over fisken.
  11. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  12. Pynt med bacon og løgtoppe.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!