God hverdagsvintersuppe, med årstidens grøntsager. Hurtig og nem, når man kommer træt hjem fra arbejde. Evt. kunne man også putte en rest kogt kød i.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 972/231
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    288/69
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 2 porrer
  • 4 kartofler
  • 200 g hvidkål
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 stk. grovbrød

Sådan tilberedes hverdagssuppe:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Hak løg og porre fint.
  3. Snit hvidkålen.
  4. Svits grønsagerne i margarinen og balsamicoeddiken, til de er lidt bløde, ikke brune.
  5. Tilsæt bouillon, laurbærblad, timian, salt og peber.
  6. Lad suppen simre i 30 minutter.
  7. Server med groft brød.

Dommen:

Filip:  3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!