De er så flotte de her fiskefrikadeller. Og faste så de er også gode til pålæg dagen efter. Og så smager de skønt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter + et par timer til hviletid… farsen ikke dig, så anstrengende er det ikke at lave
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2761/657
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 465/111
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g kuller uden skind
  • 3 dl fløde, 4 %
  • 2 æggehvider
  • Lidt revet muskat
  • 800 g tomater
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 chilipeber
  • 2 dl oksebouillon
  • 400 g iblødsatte hvide bønner
  • 1 forårsløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fiskefrikadeller med hvide bønner i tomatsauce:

  1. Blend fisken helt sej og tæt med lidt salt.
  2. Rør den jævn med 2 dl fløde.
  3. Rør æggehvider i.
  4. Krydr med salt og muskat, og lad farsen hvile på køl i et par timer.
  5. Kog de iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de er tilpas møre (40-45 minutter).
  6. Skær tomaterne i mindre stykker.
  7. Hak chilipebren fint.
  8. Svits tomater og chili i 1-2 spsk. olie.
  9. Skru ned for varmen, og æad det simre, til tomaterne er bløde og let sammenkogte (ca. 10 minutter).
  10. Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved svag varme, til de er faste og gennemstegte.
  11. Hæld bouillon på tomaterne, og kog til tomaterne er kogt helt ud.
  12. Kog ind, til der er 2 dl tilbage.
  13. Blend saucen, si den, og hæld den tilbage i gryden.
  14. Tilsæt det sidste fløde, og kog igennem, til det jævner let.
  15. Tilsæt de kogte bønner, og varm igennem, og smag til.
  16. Snit forårsløget
  17. Servér fiskefrikadllerne med tomatsaucen og et drys forårsløg.

Foerr-du-gaar-i-gang
Husk at sætte bønner i blød dagen før.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!