En dejlig suppe med bid i til en kølig aften. Suppen er med lækre rodfrugter. God, sund og nærende uden overflødige kalorier.

  • Kategori: Hovedret/suppe
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1668/397
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    279/66
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 3 porrer
  • 1 løg
  • Ca. 800 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g revet, mager ost
  • ½ l minimælk
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. chilipulver (sød)
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 1½ tsk. sellerisalt
  • ½ tsk. muskat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Groft brød – vi brugte Brødhapser med gulerødder fra Kohberg (0,9 % fedt)

Sådan tilberedes kartoffelsuppe:

  1. Snit grøntsagerne, og skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Gem ca. ½, snittet porre til ”bid”.
  3. Svits grøntsagerne sammen med chili i olien.
  4. Hæld bouillonved sammen med kartoflerne og sellerisalt.
  5. Lad det hele koge, til det er mørt (ca. 10-15 min.).
  6. Blend suppen, og tilsæt mælk.
  7. Bring suppen i kog under omrøring.
  8. Tilsæt ost, timian og det meste af den gemte porre, og lad suppen koge videre i yderligere 5 min.
  9. Smag til med salt, peber og muskat.
  10. Pynt med et par porrestrimler.
Bon appetit!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!