Maskeret blomkål er lækkert tilbehør eller alene som en forret. Her er blomkålen maskeret med en rejsesauce. Velegnet til stegte retter, som frikadeller, medister, fisk og lignende.

Dette er en ret lige efter madmors hjerte. Den er hurtigt at lave,  og den er nem at lave. Og så smager kombinationen af blomkål, rejesauce og dild jo bare pragtfuld, men den er trods alt lidt for hverdagsagtig at servere som en fødselsdagsmenu, med mindre det er buffet, så kunne vi faktisk godt finde på at lave denne som en af retterne.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    446/106
  • Energifordeling:
    Protein: 46 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 27 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 126/30
    Protein: 3 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 2 g

Ingredienser:

  • 1 blomkålshoved
  • 1 spsk. let, flydende margarine
  • 1 spsk. hvedemel
  • 7 dl af kogevandet fra blomkålen
  • Hel muskatnød
  • 1 spsk. tomatketchup
  • 1-2 dråber tabasco
  • 200 g rejer
  • 1 bdt. dild
  • Salt

Sådan tilberedes maskeret blomkål:

  1. Fjern de grønne blade, og skyl blomkålen, og skær det nederste af stokken væk.
  2. Kog blomkålshovedet i let saltet vand i 6-8 minutter, så der stadig er bid i det.
  3. Tag gryden af varmen, og hæld 7 dl af kogevandet fra i en kande, og lad blomkålen ligge i gryden i det sidste af kogevandet.
  4. Smelt margarinen i en gryde, og rør melet i.
  5. Hæld kogevandet fra blomkålen i gryden lidt ad gangen, og rør godt.
  6. Fortsæt til saucen har den rette tykkelse – det er ikke sikkert alt vandet skal bruges.
  7. Smag saucen til med fintrevet muskat, ketchup og tabasco.
  8. Lad blomkålshovedet dryppe af, og læg det derefter i et fad.
  9. Vend rejerne i den varme sauce – de skal ikke koge.
  10. Hæld rejesaucen over blomkålen, og pynt med hakket dild. Værsgo maskeret blomkål!
  11. Maskeret blomkål kan både severes koldt, varmt og lunt.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!