IKKE FEDTFATTIG
Her i starten af grillsæsonen får I lige opskriften på verdens bedste coleslaw. Marineret coleslaw, så bliver det ikke bedre. Lækker, frisk og cremet. Vil du heller have den fedtfattig, så har vi 2 forskellige opskrifter på det. Her og her.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter + 1 times trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 785/187 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 37 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 361/86
Protein: 3 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- ½ lille hvidkålshoved
- 2 gulerødder
- 1 spsk. sød sennep
- ½ dl æblecidereddike
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk. stødt spidskommen
- 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1¼ dl god mayonnaise – gerne hjemmelavet
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes marineret coleslaw:
- Snit hvidkålen fint.
- Riv gulerødder på den grove side på rivejernet.
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør en marinaden af sennep, eddike, 1 spsk. sukker, spidskommen, 1 tsk. salt og friskkværnet peber.
- Bland kål og gulerødder i marinaden – brug f.eks. en stor plastikpose beregnet til fødevarer.
- Lad det trække i ca. 60 minitter i køleskabet.
- Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise, ½ spsk. sukker, salt og peber.
- Smag til, så dressingen bliver let sødlig.
- Hæld marinaden fra kålblandingen, og lad det dryppe af.
- Kom kålblandingen i dressingen, og vend det hel rundt, lige inden servering.
- Servér til grillmad – f.eks. grillet kylling eller en god steak.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Snit hvidkålen fint, og riv gulerødderne.
- Lav en marinade.
- Kom dem i en pose.
- Bland dem godt med marinaden.
- Lav en dressing, og bland kål og gulerødder i den.