IKKE FEDTFATTIG

Her i starten af grillsæsonen får I lige opskriften på verdens bedste coleslaw. Marineret coleslaw, så bliver det ikke bedre. Lækker, frisk og cremet. Vil du heller have den fedtfattig, så har vi 2 forskellige opskrifter på det. Her og her.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter + 1 times trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    785/187
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 49 %
    Kulhydrat: 37 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 361/86
    Protein: 3 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • ½ lille hvidkålshoved
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. sød sennep
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1¼ dl god mayonnaise – gerne hjemmelavet
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes marineret coleslaw:

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Riv gulerødder på den grove side på rivejernet.
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør en marinaden af sennep, eddike, 1 spsk. sukker, spidskommen, 1 tsk. salt og friskkværnet peber.
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – brug f.eks. en stor plastikpose beregnet til fødevarer.
  6. Lad det trække i ca. 60 minitter i køleskabet.
  7. Rør en dressing af yoghurt, mayonnaise, ½ spsk. sukker, salt og peber.
  8. Smag til, så dressingen bliver let sødlig.
  9. Hæld marinaden fra kålblandingen, og lad det dryppe af.
  10. Kom kålblandingen i dressingen, og vend det hel rundt, lige inden servering.
  11. Servér til grillmad – f.eks. grillet kylling eller en god steak.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!