Her i hytten har den unge generation en helt klar indstilling til indmad: Det kan ikke spises. Faktisk valgte to af husets beboere at udvandre, da de så, at der stod hjerter på menuen. Den yngste havde ikke det valg, men valgte så i stedet at dissekere maden, så al indmad var væk. Det er synd, de har den indstilling, for indmad er jo hammer sundt og kan også smage henrivende, især hjerter. Lever er vel nok mere sådan lidt, enten kan man lide det eller også kan man ikke. Der er ikke rigtig nogen gylden middelvej, hvilket nok også skyldes konsistensen, som kan minde lidt om mørt viskelæder. Misforstå mig nu ret, for vi spiser altså også lever.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2593/617
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt:
     15%
    Kulhydrat: 68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    360/86
    Protein: 4 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 500 g kalvehjerte i skiver eller strimler
  • 2 glas perleløg (a 340 g)
  • 3 tørrede chilier
  • 1 dråbe chiliolie
  • 6 spsk. vineddike
  • 5 dl vand
  • 1 spsk. sukker
  • 20 g stegemargarine
  • 6 spsk. soyasauce
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g bønner
  • 6 dl ris
  • 2 forårsløg
  • 1 bdt. persille
  • Salt

Sådan tilberedes kalvehjerte i soyasauce og tomat:

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og brun det i halvdelen af margarinen.
  2. Hæld vand ved, og krydr med salt og peber.
  3. Kog under låg i ½ time.
  4. Kog risene efter anvisningen på posen.
  5. Rens chilierne for kerner, læg chilierne i en morter sammen med olien, og knus dem.
  6. Hæld væden fra løgene, og brun dem i resten af margarinen sammen med chilien.
  7. Drys sukker på, og lad det karamellisere.
  8. Hæld vineddike og soyasauce, i og lad det koge ned til det halve.
  9. Hæld det i gryden med hjerterne, og kog det hele 5-7 minutter.
  10. Kog bønnerne møre i let saltet vand.
  11. Rens forårsløg, og skær dem i skrå skiver.
  12. Skyl, og hak persillen.
  13. Tilsæt tomaterne til gryderetten, og kog op.
  14. Svits forårsløgene på en tør pande.
  15. Rør risene i sammen med persille.
  16. Smag gryderetten til med salt, peber og sukker.
  17. Servér.

Dommen:

Natascha: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!