For første gang spiste Filip lever – sig det endelig ikke til nogen Smiley. Han kunne ikke lide det, men han spiste det trods alt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2574/613
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     542/129
    Protein: 8 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 450 g kyllingelever
  • 2 spsk. olie
  • 1 løg
  • 1 stang kanel
  • 225 g kartofler
  • 1 dl varmt vand
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 100 g ærter
  • 1 rød chilipeber
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • Salt

Tilbehør:

Sådan tilberedes kyllingelever i indisk krydderpasta:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  2. Pil og hak løget.
  3. Knus kanelstangen.
  4. Varm en spsk. olie, og steg det løg og kanel ved middel varme, indtil løgene er bløde.
  5. Tilsæt kartoflerne og en knsp. salt, og steg videre i 2 minutter.
  6. Tilsæt det varme vand på nær 1 spsk.
  7. Lad det simre under låg, indtil kartoflerne er møre.
  8. Bland koriander, spidskommen, gurkemeje og chilipulver med 1 spsk. vand til en pasta.
  9. Skær tomaterne i tern.
  10. Svits presset hvidløg i den resterende olie i en anden pande i 1 minut.
  11. Tilsæt krydderpastaen, og skru ned på lav varme.
  12. Tilsæt halvdelen af tomaterne, og lad det simre i ca. 3 minutter.
  13. Rens leveren, og skær den i mindre stykker.
  14. Tilsæt leveren, når retten er tyknet en smule, rør rundt, og lad det simre i 5 minutter.
  15. Tilsæt de resterende tomater, og rør rundt, og lad det simre i endnu 5 minutter.
  16. Tilsæt kartoflerne, ærter, hakket chili, og lad retten simre i ca. 15 minutter.
  17. Smag til med salt.
  18. Servér med naanbrød.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!